Prima veste buna dupa 23 de ani pentru soferi: nu mai platim taxa de pod la Fetesti

Prima veste buna dupa 23 de ani pentru soferi: nu mai platim taxa de pod la Fetesti
Dupa ce am vazut majorari in decurs de doar 2 ani de la 9 la 13 lei, statia de taxare a podului peste Dunare de la Cernavoda va fie ceva mai permisiva cu soferii. Dar nu din cauza unor ieftiniri, ci din cauza ca in week-end, cand masinile dinspre Bucuresti mergeau spre mare, se facea o coada chiar si de 10 kilometri inainte de ghiseele de taxare.
Distribuie pe Facebook

Guvernul a luat in sfarsit prima decizie inteleapta dupa Revolutie, decizie care ii priveste direct pe soferi. Fie ca se gandesc la a da drumul unei taxe de autostrada noi, fie ca pregatesc terenul pentru alte inventii aberante, cert este ca ieri s-a decis prin ordonanta de urgenta ca pana la 31 august sa nu mai fie cu taxa trecerea podului de la Fetesti.

Daca pana acum plateam 13 lei de masina, iata ca incepand de azi, in zilele de vineri, sambata si duminica, adica in fiecare sfarsit de saptamana pana la finele lunii august, soferii nu vor mai plati aceasta taxa, barierele fiind ridicate.

Motivul principal este aglomeratia uriasa care se forma in zilele de vineri si sambata dimineata, cand pleca multimea de bucuresteni spre Constanta, dar si in ziua de duminica, pe sensul opus. Statia de taxare era un fel de nod al autostrazii care gatuia tot traficul, aici facandu-se cozi uriase la care stateai chiar si peste o ora in aglomeratie.

Pentru a scadea costurile cu angajatii si cu politia, se pare ca in week-end masinile vor avea de acum drum liber. Astfel, lucratorii de la ghisee vor sta acasa si politia care era in numar mare pentru a fluidiza cozile de masini, va fi mai putin numeroasa.

Chiar si asa, statia de taxare de la Fetesti are in fiecare sezon un trafic de zeci de mii de autoturisme pe week-end. Daca adunam de la fiecare 13 lei, ajungem la niste sume exorbitante. Insa incasarile nu se regasesc in starea podurilor, rutiere si de cale ferata, care sunt tot mai ruginite si deloc ingrijite.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 28 Iunie 2013