Noul sistem de taxare de la Fetesti pe A2 va fi gata de 1 Mai. Oare?

Noul sistem de taxare de la Fetesti pe A2 va fi gata de 1 Mai. Oare?
  • Noul sistem va fi activ la 1 mai
  • Taxa poate fi platita prin SMS, online sau cu cardul
  • Cine nu plateste pe loc are 24 de ore la dispozitie
Distribuie pe Facebook

Victor Viorel Ponta ne demonstreaza inca o data ca nivelul inteligentei sale este undeva pe la metrou. Si asta pentru ca azi, in gluma sau nu, el a spus ca noul sistem de la statia de taxare "nu trebuie sa fie mai inteligent ca el". Ca o fi si greu...

Daca anul trecut Ponta iesea la televizor suparat ca se fac cozi la statia de taxare de la Fetesti-Cernavoda si ii certa pe cei de la CNADNR ca nu iau masuri, daca pe tot timpul verii la statia de taxare in week-end nu se mai percepea taxa pentru evitarea cozilor, iata ca, in ceasul al 13-lea, tot Viorel este cel care a gasit solutia. Din 2013 se tot vehicula instalarea unui sistem automat de plata a taxei, astfel incat sa nu se mai faca cozi. Ei bine, iata ca dupa zeci de ani de cand exista aceasta pseudo-autostrada penibila numita A2, avem un sistem de taxare inteligent.

Sistemul de la Cernavoda instalat pe A2 va fi dotat cu camere video care vor inregistra masinile care trec prin statie si orice sofer care nu a platit taxa prin SMS, online, cu cardul sau direct la statie va primi amenda. O veste buna este ca nu trebuie sa ai taxa de pod platita pe loc ci o poti plati in termen de 24 de ore de la trecerea prin statie.

In timp ce directorul CNADNR, Narcis Neaga, spune cu niste urme de indoiala "Credem că până la 1 mai vom reuşi implementarea întregului sistem – tehnic, economic, legislativ - necesar colectării electronice a tarifului de trecere a podurilor de la Feteşti - Cernavodă", seful lui, Victor Ponta, are chef de glume. Tragic este insa ca aceste glume lipsite de substanta, ascunse dupa un zambet imbecil.

Ponta spune: "Dacă nu venea 1 Mai, mai amânam, dar acum avem şi reglementarea pentru ca să putem da drumul sistemului inteligent...E inteligent, domnul ministru Rus? Să nu fie mai inteligent decât noi, aia e singura problemă." Cititi si voi replica de prim-ministru al unui stat european...

Noi nu avem niciun dubiu ca noul sistem e mult mai inteligent decat domnia sa. Si asta pentru ca va reusi sa faca in cateva secunde ceea ce se chinuie guvernul de ani buni. Si anume, sa ii respecte pe soferi putin mai mult, in loc sa-i lase sa astepte cu orele in coada, la 45 de grade, pe banii, timpul si motorina lor, ca sa plateasca bani pentru un pod aflat intr-o stare execrabila... Pe langa roviniete, impozite, taxe si drumuri pline de gropi.

Se pare ca incepand cu saptamana viitoare, sistemul va fi functional. Nu stim cum functioneaza, daca inca va avea bariere sau nu, dar cine trece pe acolo e rugat sa ne trimita niste imagini. Noi insa avem convingerea ca sistemul nu va fi pus la punct si ca in week-endul de 1 mai se va pune in aplicare solutia vesnic universala: "Ridicati barierele si nu mai incasati nicio taxa, suntem prea prosti sa o colectam oricum!"

Distribuie pe Facebook
mai multe