Proiectul noului Cod Rutier: o calci, intri 24 de ore la racoare

Proiectul noului Cod Rutier: o calci, intri 24 de ore la racoare
Propunerea de completare a codului rutier se prefigureaza a fi una foarte dura cu soferii: inchisoare 24 de ore pentru cei care merg cu dublul vitezei legale, teste de alcoolemie pentru orice greseala în trafic si retinerea permisului pentru o perioada de trei ani in caz de abateri grave. Acestea sunt doar câteva exemple din propunerea de completare a codului rutier. Altele urmeaza a fi explicate in continuare.
Distribuie pe Facebook

Soferi pregatiti-va, de asemenea, sa fiti trasi pe dreapta nu numai de politistii de la rutiera, ci si de jandarmi si politistii comunitari.

Celor care vor sa dea de carnet le spunem ca poligonul ar putea redeveni obligatoriu. In plus, soferii profesionisti ar putea sa obtina permisul numai dupa probe de control al derapajului, acvaplanarii si dupa teste de simulare a impactului si a rasturnarii.

In plus, se pregateste ca ATV-urile, considerate vehicule de teren accidentat sa nu mai poata intra pe drumurile publice. Cei de pe scutere si mopede atentie: ei vor putea sa se plimbe in continuare doar daca isi i-au permisul de conducere.

O alta masura, amendarea proprietarului masinii, chiar daca acesta nu s-a aflat la volan in momentul unei abateri de la Codul Rutier, a strnit deja reactia Asociatiei Magistratilor din Romnia care considera ca prevederea ncalca drepturile omului. Cei care au venit cu propunerea explica faptul ca in acest fel, autoritatile pot ncasa amenzile mai repede. Inca nu este clar la ce anume face referire aceasta prevedere.

Copacii de pe marginea drumului. Cei cu ei? Vor fi si acestia amendati? Dovedit fiind potentialul acestora de a ucide in cazul unui impact cu o masina, acestora li se pregateste taierea. Dar arborii au fost plantati de o parte si de alta a drumulrilorpentru ca aduc in acelasi timp mai multe beneficii: stabilizeaza soselele, le fac vizibile la vijelii si viscol, reduc intensitatea vantului care loveste masinile.

Incheiem cu o intrebare retorica ce se vrea una atotcuprinzatoare din punctual de vedere al cauzelor pentru care au loc accidente grave de circulatie: Normal ca viata oamenilor este mai importanta, dar tocmai copacii or fi de vina?
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 13 Iulie 2009