Propunerea se transforma in lege: esti de acord ca pensionarii sa plateasca amenzi mai mici ca angajatii?

Propunerea se transforma in lege: esti de acord ca pensionarii sa plateasca amenzi mai mici ca angajatii?
  • Un punct de pensie este 1000 de lei
  • Un punct-amenda pentru soferii angajati este de 145 de lei
  • Peste 30% reducerea pentru pensionari
Distribuie pe Facebook

Ceea ce luna trecuta era doar un proiect, acum se apropie de realitate. Proiectul a trecut de Senat si a fost trimis in Parlament, ultimul for decizional. Legea presupune ca pensionarii sa achite amenda mai mica decat angajatii. Este oare corect?

In prezent, toata lumea plateste amenzi la fel, indiferent de varsta. Adica 10% din salariul minim pe economie, respectiv un punct amenda fiind 145 de lei. Insa politicienii, in special cei care maine-poimaine se apropie de pensionare, vor sa-si faca viata si mai frumoasa. Dupa ce si-au votat pensii speciale, dupa ce exista o multime de pensionari cu venituri mult mai mari ca salariile din IT, de exemplu, iata ca mai vine o lovitura pentru tanarul care munceste cinstit si contribuie la stat.

Proiectul care usor-usor devine lege vrea ca amenzile pentru pensionari sa reprezinte 10% dintr-un punct de pensie, nu dintr-un salariu minim pe economie. Adica sa fie 100 de lei in loc de 145. Ceea ce ar insemna ca pensionarii sa aiba amenzi reduse cu peste 30% fata de oamenii care sunt bugetari sau care sunt angajati si obtin salariu.

Modificarea legislativa a fost deja aprobata de Senat si trimisa pentru promulgare la Parlament si Presedinte. Imediat cum este publicata in Monitorul Oficial, legea intra in vigoare. Dar cum se va da aceasta amenda discretionara in functie de varsta?

Cel mai probabil, daca soferul ii face dovada politistului constatator ca este pensionar, acesta ii va calcula amenda in functie de un punct-amenda in valoare de 100 de lei. Probabil, legea va fi aceeasi si pentru pensionarii pe caz de boala sau alte situatii similare.

Insa pentru soferul tanar, muncitor, aceasta noua veste nu e tocmai una buna. De ce sa plateasca un sofer de 25 de ani, in floarea varstei, in apogeul concentrarii si atentiei, amenzi mai mari decat un sofer de 85 de ani care abia se tine pe picioare si care este un pericol public la volan? Tu ce parere ai despre aceasta lege?

Sursa: B1.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe