Puteri sporite pentru Politia Locala. Agentii locali vor putea cere proprietarului unei masini datele celui caruia i-a imprumutat-o

Puteri sporite pentru Politia Locala. Agentii locali vor putea cere proprietarului unei masini datele celui caruia i-a imprumutat-o
  • Puteri sporite pentru Politia Locala
  • Agentii locali vor putea cere proprietarului unei masini datele celui caruia i-a imprumutat-o
Distribuie pe Facebook

Un proiect de lege adoptat de Camera Deputatilor, in cursul zilei de ieri, prevede puteri sporite pentru Politia Locala. Mai exact, agentii locali vor putea cere, in premiera, proprietarului unei masini datele celui caruia i-a imprumutat-o.

Potrivit unui document publicat pe site-ul institutiei precizate anterior, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.670 din 3 august 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 39, alineatul (1) va avea următorul cuprins:

„Art.39.- (1) La solicitarea politiei rutiere sau a politiei locale, proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa comunice acesteia, in termenul indicat in cuprinsul solicitarii, datele de identificare ale persoanei careia i-a incredintat vehiculul pentru a-1 conduce pe drumurile publice.

Politia locala poate solicita aceste date de identificare numai in legatura cu exercitarea competentelor in domeniul circulatiei pe drumurile publice.”

2. La articolul 102 alineatul (1), punctul 14 va avea urmatorul cuprins:

„14. nerespectarea de catre proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul a obligatiei de a comunica, in termenul indicat in cuprinsul solicitarii poliţiei rutiere sau politie locale, dupa caz, datele de identificare ale persoanei careia i-a incredintat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, prevazute la art.39.”

3. La articolul 105, punctul 10 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„10. nerespectarea obligatiei de a comunica, in termenul indicat in cuprinsul solicitarii politiei rutiere sau politiei locale, datele de identificare ale persoanei careia i-a incredintat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, prevazuta la art. 39;”

3. La articolul 109, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:

„Art.109.- (1) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac direct de catre politistul rutier sau de catre politistul local, iar in punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei, de catre politistii de frontiera.

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor de catre politistul local se fac cu respectarea dispozitiilor Legii politiei locale nr.l55/2010, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.”

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 9 Noiembrie 2022