Radarul cu tinte multiple - spaima soferilor vitezomani

Radarul cu tinte multiple - spaima soferilor vitezomani
Se pare ca radarele auto intra intr-o noua era. In acea era in care nu vom mai vedea vreo masina scapand de amenzi, daca incalca legea. Un radar care identifica automat viteza tuturor masinilor de pe sosea, detectand automat si numarul de inmatriculare. Ce poate fi mai simplu?
Distribuie pe Facebook

Radarul care nu iarta nimic


Cei de la Peak Game Systems au inventat un radar special, de ultima generatie. Acesta se cheama CORDON si se prezinta a fi un radar cu tinte multiple. Camera video poate identifica pana la 32 de masini simultan!! Adica daca un grup de 32 de masini vine in viteza mare, vor fi inregistrate si indetificate toate, pe loc, nu ulterior.

Sistemul inregistreaza automat viteza care este aratata intr-o casuta verde, daca aceasta e regulamentara, galbena daca este la limita si rosie daca este depasita. Iar langa viteza, este aratat numarul de inmatriculare. Se pare ca placutele masinilor sunt identificate cu acelasi sistem folosit si de camerele de pe Loganele de politie din Romania, care spun pe loc daca masina are asigurare, ITP, rovigneta.

Insa noutatea acestui sistem o reprezinta multitudinea de tinte care pot fi identificate in acelasi timp. Sistemul este programabil pentru a inregistra masinile care merg mai repede decat o anumita viteza, masinile care merg pe benzile de urgenta sau chiar pe cele care stationeaza in locuri nepermise.

Compania producatoare pune la dispozitie si o legatura directa prin internet cu centrul de politie, astfel incat politistii sa stea confortabil pe scaun, privind LIVE la trafic, alegand masinile care urmeaza sa primeasca amenzile acasa.

Noul radar este extrem de compact si poate fi montat oriunde, chiar si pe bordul unei masini sau pe un trepied. Informatiile sunt stocate pe un card SD sau pot fi transmise direct la sursa.

De probleme nu scapa nici cei care merg noaptea, pentru ca sistemul CORDON vede la fel de bine si pe intuneric, datorita unui sistem performant cu infra-rosu.

Cu o asa inventie, se pare ca va fi depasit recordul numarului de amenzi per minut!

Sondaj

Ai vrea si tu sa vezi pe strazile din Romania noul radar?

Distribuie pe Facebook
mai multe