Romania introduce noi placute de inmatriculare pentru aceste masini

Romania introduce noi placute de inmatriculare pentru aceste masini
Masurile vor intra in vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului in Monitorul Oficial.
Distribuie pe Facebook

"Masinile cu emisii zero vor primi numere verzi.

Ordinul comun care reglementeaza acordarea de numere de inmatriculare cu litere si cifre de culoare verde pentru masini pur electrice sau cu pila de combustie cu hidrogen a fost publicat in Monitorul Oficial.

Numere de inmatriculare dedicate masinilor nepoluante vor functiona ca un pasaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clara si vizibila a vehiculelor nepoluante in trafic, cream cadrul pentru acordarea unor facilitati celor care le utilizeaza: fie ca vorbim de parcare gratuita, acces permis in zone cu emisii reduse, reduceri de taxe si impozite, autoritatile locale, in special cele din marile aglomerari urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util.

Noile masuri vor intra in vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului in Monitorul Oficial. In cazul masinilor deja inmatriculate care respecta criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, dupa intrarea in vigoare a prevederilor actului normativ", potrivit unui anunt facut de Tanczos Barna, actualul ministru al Mediului, Apelor și Padurilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 3 Mai 2022