Rovinieta nu se prelungeste automat pe perioada starii de urgenta, anunta CNAIR

Rovinieta nu se prelungeste automat pe perioada starii de urgenta, anunta CNAIR
  • Valabilitatea rovinietei nu se prelungeste automat pe perioada starii de urgenta
  • Informatia vine chiar de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere
Distribuie pe Facebook

Intr-un scurt comunicat de presa publicat pe site-ul oficial al institutiei, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunta ca valabilitatea rovinietei nu se prelungeste automat in perioada starii de urgenta.

Ce se intampla cu rovinieta pe perioada starii de urgenta? Este intrebare pe care tot mai multe persoane au inceput sa si-o puna zilele acestea, astfel ca reprezentantii CNAIR au tinut sa ofere, intr-un final, un punct de vedere oficial.

Intr-un scurt comunicat de presa publicat pe site-ul institutiei, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere precizeaza ca rovinieta nu se incadreaza in categoria "documentelor eliberate de autoritatile publice", astfel ca valabilitatea acestora inceteaza la sfarsitul ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful.

"Avand in vedere informatiile aparute in spațiul public si intrebarile primite in aceasta perioada cu privire la mentinerea valabilitații rovinietelor care expira in perioada starii de urgenta, CNAIR informeaza utilizatorii retelei de drumuri nationale si autostrazi ca rovinietele nu se incadreaza in categoria "documentelor eliberate de autoritatile publice", motiv pentru care valabilitatea acestora inceteaza la sfarsitul ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful.", potrivit documentului mentionat.

De altfel, pe perioada starii de urgenta nu se va prelungi automat nici ITP-ul, Registrul Auto Roman (RAR) precizand zilele trecute, prin intermediul unui comunicat oficial de presa, ca "autoritatile competente nu au luat nicio decizie care sa schimbe in vreun fel legislatia in vigoare cu privire la valabilitatea inspectiei tehnice periodice".

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 26 Martie 2020