Scapam, in sfarsit, de soferii care circula pe contrasens? "Va constitui contraventie si se va sanctiona cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni"

Scapam, in sfarsit, de soferii care circula pe contrasens? "Va constitui contraventie si se va sanctiona cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni"
  • Scapam, in sfarsit, de soferii care circula pe contrasens?
  • "Va constitui contraventie si se va sanctiona cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni"
Distribuie pe Facebook

Soferii care circula pe contrasens sau intorc pe autostrada ar putea deveni, curand, doar o simpla amintire. Ministerul de Interne pregateste un proiect de act normativ care prevede sanctiuni mai dure pentru acestia.

"Executarea, de catre conducatorul de autovehicul, pe autostrada, a manevrei de intoarcere sau de mers inapoi, circulatia in sens contrar directiei de mers pe calea unidirectionala, circulatia sau traversarea de pe un sens de circulatie pe celalalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediana sau racordurile dintre cele două parti carosabile va constitui contraventie si se va sanctiona cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 120 de zile", a declarat Georgian Dragan, purtatorul de cuvant al MAI.

Sanctiuni mai dure ar putea primi si soferii care circula, nejustificat, pe banda de urgenta a autostrazii. "Potrivit aceluiasi proiect de act normativ, circulatia nejustificata a autovehiculelor pe banda de urgenta a autostrazilor va constitui contraventie si se va sanctiona cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile".

Totodata, "se are in vedere la nivelul MAI reanalizarea cadrului legal ce reglementeaza procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, in scopul cresterii nivelului de pregatire a conducatorilor de autovehicule, solutie ce ar contribui la reducerea numarului de accidente rutiere", a tinut sa mai mentioneze purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Georgian Dragan.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 5 August 2021