Schimbare uriasa in Codul Rutier. Creste numarul de puncte la care permisul este suspendat

Schimbare uriasa in Codul Rutier. Creste numarul de puncte la care permisul este suspendat
  • Creste de 3 ori numarul de puncte la care permisul este suspendat
  • Un astfel de amendament a fost adoptat in cursul zilei de azi
  • Permisul este suspendat in prezent la acumularea a 15 puncte
Distribuie pe Facebook

Numarul de puncte la care permisul este suspendat ar putea creste de trei ori in perioada urmatoare, de la 15 la 45, potrivit unui amendament adoptat astazi de Comisia Juridica din Camera Deputatilor.

Inceputul acestei saptamani vine cu o veste nemaipomenita pentru soferii indisciplinati, Comisia Juridica din Camera Deputatilor adoptand astazi un amendament la ordonanta privind circulatia pe drumurile publice potrivit caruia permisul de conducere va fi suspendat la acumularea a 45 de puncte.

Conform publicatiei HotNews, amendamentul a fost depus de catre deputatii PSD si este sustinut de ministerul Transporturilor. In prezent, soferii raman fara dreptul de a conduce - pe o perioada determinata de timp, la acumularea unui numar de puncte de trei ori mai mic, respectiv 15.

"S-a considerat ca ar trebui marit si cuantumul in baza caruia dupa aceea sa fie suspendat dreptul de a conduce autovehicule, tocmai pentru ca, marindu-se cuantumul amenzilor si practic si al punctelor de penalizare aferente amenzii contraventionale, (...) se ajungea in situatia in care unui conducator de autovehicule, in baza unei amenzi destul de mari, pentru o contravenţie nu foarte grava, sa i se suspende si permisul de conducere.

Prin urmare am ridicat acest prag de puncte de suspendare pana la 45, pentru ca e in natura umana, pana la urma cu totii gresim, in orice facem. Importat este daca o facem voit sau nu", a declarat presedintele Comisiei Juridice, Nicusor Halici.

Modificarea a fost adoptata de Comisia Juridica si urmeaza sa se intoarca inapoi in Comisia de Transporturi care, potrivit procedurii parlamentare, da raportul final. Proiectul de lege intra apoi in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor care este si forul decizional, in acest caz, potrivt sursei citate.

Distribuie pe Facebook
mai multe