Soferii agresivi pot ramane fara permis definitiv!

Soferii agresivi pot ramane fara permis definitiv!
Anul 2012 incepe cu foarte multe noutati pentru soferii din Romania! Soferii agresivi isi vor pierde carnetul si vor fi trimisi la psiholog. Tot acolo vor ajunge si cei care au depasit limita de viteza ori au fost prinsi bauti la volan.
Distribuie pe Facebook
Cel mai probabil, aceste modificari propuse de Politia Rutiera vor intra in vigoare in prima parte a anului viitor, cand vor creste si amenzile.
Un tanar de 24 de ani, care a fost prins de radar cu 211 kilometri la ora, pe autostrada Soarelui, s-ar incadra perfect, spun politistii, pentru o testare psihologica, dar si un control medical.
Asa vor fi controlati de anul viitor soferii care depasesc viteza legala cu peste 60 de kilometri. Vor fi testati de psiholog si cei care urca bauti la volan. Daca medicii constata ca nu mai sunt capabili sa conduca, isi pot pierde definitiv permisul.
La psiholog vor ajunge si conducatorii auto care nu se opresc la trecerea la nivel cu calea ferata.
In plus, Codul Rutier va sanctiona si comportamentul agresiv in trafic. Sunt vizati cei care intorc brusc prin folosirea sistemului de franare, schimba succesiv benzile pentru depasirea in viteza a celorlalti, ii agreseaza pe soferi prin apropierea periculoasa din spate sau din lateral ori folosesc abuziv semnalele sonore si luminoase.

Acestia vor avea permisul suspendat pentru 30 sau 60 de zile.

Soferii agresivi pot ramane fara permis definitiv

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 30 Decembrie 2011