Soferii, bataia de joc a politicianului: PSD vrea scoaterea accizei la carburanti introdusa tot de ei

Soferii, bataia de joc a politicianului: PSD vrea scoaterea accizei la carburanti introdusa tot de ei
  • Acciza a fost introdusa in 2017
  • Ministrul e impotriva accizei, dar nu o scoate
  • Romania, printre cele mai mari preturi la carburanti
Distribuie pe Facebook

Acum un an, PSD-ALDE introducea o supraacciza la carburant in valoare de 16 bani/litru. Astazi, benzina si motorina costa cam 6 lei si aceiasi politicieni care au introdus acciza si au marit preturile ne mint ca vor sa o scoata. Practic, acest joc de ping-pong in care soferul e mingea, continua si va avea aceeasi finalitate: carburanti si mai scumpi.

PSD introducea cu mandrie o acciza la carburant in august 2017, asta dupa ce mintea in campania electorala ca le va scadea, astfel incat preturile de la motorina si benzina sa scada. A trecut un an, iar acelasi partid de guvernamant spune ca se gandeste la eliminarea acestei accize. Mai exact, ministrul de finante, Teodorovici, a spus ca "orice om normal la cap isi doreste scoaterea accizei, cu atat mai mult ministrul de finante". Atunci ce mai asteapta?

Jocul asta prostesc cu baga acciza, scoate acciza, ne duce aminte de TAXA AUTO. Eliminata si ea in 2017 tot de catre PSD, doar ca acum sa lucreze la introducerea unei noi taxe. Asa s-a intamplat si cu aceasta acciza la carburant, care a adus la buget multe milioane de Euro in numai 1 an de cand a fost bagata.

Ministrul de finante spune insa ca, daca o scoate, spera ca reducerea sa se vada la pretul final, nu sa isi bage in buzunar companiile petroliere. Adica, desi acciza ar putea sa dispara, in acel moment benzinarii nu sunt obligati sa scada preturile, acestea putand chiar sa creasca. Evident, aceasta acciza nu este decat o bataie de joc care se va termina, in orice situatie, cu preturi si mai mari.

Romania, una din "cele mai bogate tari din lume", are in prezent printre cei mai scumpi carburanti din Europa si din lume. Suntem la acelasi nivel cu tari care au nivel de trai de 100 de ori mai mare ca noi, precum Germania, Austria sau Norvegia. Producatorii de carburant isi fac singuri preturile si, chiar daca acciza de 0,16 bani/litru o sa dispara, preturile vor continua sa creasca pentru ca nu ii poate opri nimeni.

Cert este un singur lucru: esti ministru de finante, te bati cu pumnul in piept ca vrei scoaterea accizei. Cine naiba te opreste sa o scoti?

Foto Libertatea.ro: alaturi de un fost ministru PSD, acum aflat la puscarie, Dan Sova

Distribuie pe Facebook
mai multe