Tolernata ZERO pentru vitezomani

Tolernata ZERO pentru vitezomani
Distribuie pe Facebook

In perioada 20 august - 02 septembrie 2012, Brigada Rutiera Bucuresti va manifesta toleranta "ZERO" pentru "vitezomani".

Totodata in perioada 20 - 26 august 2012, se va desfasura actiunea generic intitulata "SPEED OPERATION", din cadrul saptamanii TISPOL, pentru depistarea celor care nu respecta regimul legal de viteza.

Organizatia TISPOL a fost infiintata de catre fortele de politie rutiera din Europa in efortul de perfectionare a modului de aplicare a legislatiilor rutiere si in incercarea de reducere a ratei de victimizare. Lucrand impreuna si actionand pe baza experientei cele mai inaintate se poate ajunge la o mai buna abordare a obiectivelor propuse. Sloganul sub care isi desfasoara activitatile este:

"CROSSING BORDERS TO SAVE LIVES"
Scopul TISPOL
TISPOL si fortele de politie rutiera din Europa actioneaza impreuna pentru reducerea costurilor societatii, cauzate de cei in peste 39.000 morti si 3,5 milioane raniti inregistrati anual pe drumurile Uniunii Europene. Scopul lor, atat la nivel national cat si European este concentrarea asupra cresterii eficientei actiunilor de impunere a legii. TISPOL isi propune sa raspandeasca experienta cea mai inaintata in randul tarilor Europei prin initierea unui proces care sa permita folosirea tehnicii de varf in desfasurarea actiunilor.
In Municipiul Bucuresti viteza neadaptata la conditiile de drum constituie a 3-a cauza de producere a accidentelor rutiere.
In aceasta perioada, vor fi desfasurate actiuni de impunere a legii, pentru constientizarea soferilor cu privire la riscurile la care se expun atunci cand nu respecta regimul legal de viteza.
In urma analizelor realizate de Brigada Rutiera, au fost identificate in anul 2011, 4 puncte negre din Bucuresti pe linie de viteza neregulamentara (punctul negru este acea locatie in care s-au produs cel putin trei accidente cu aceeasi cauza):

1. Bd. Lascar Catargiu / Piata Romana
- accidente - 3
- victime - 3 ( 1 mort si 2 raniti usor )
cauza - viteza neadaptata la conditiile de drum;
2. Sos. Mihai Bravu nr. 112
- accidente - 4
- victime - 7 ( 2 raniti grav si 5 raniti usor )
cauza -viteza neadaptata la conditiile de drum ;
3. Sos. Mihai Bravu / Splaiul Unirii
- accidente - 4
- victime - 4 ( 1 ranit grav si 3 raniti usor )
cauza - viteza neadaptata la conditiile de drum ;

4. Sos. Virtutii / Pod Ciurel
- accidente - 4
- victime - 4 ( 2 raniti grav si 2 raniti usor )
cauza - viteza neadaptata la conditiile de drum;
In primele 6 luni ale anului 2012, in Bucuresti s-au inregistrat 39 de accidente rutiere cauzate de viteza neregulamentara drumul public, soldate cu 7 morti si 38 de raniti grav si 11 raniti usor;
OBIECTIVELE ACTIUNII
Depistareasi sanctionarea conducatorilor auto si moto care nu respecta regimul legal de viteza;
Protejarea vietii si integritatii fizice a participantilor la trafic;
Continuarea procesului de diminuare a numarului si consecintelor accidentelor de circulatie produse din cauza vitezei excesive;
Combaterea depasirii vitezei legale in localitate;
Asigurarea fluentei traficului rutier.
Actiunile de acest gen vor continua si in perioada urmatoare,in scopul reducerii numarului de evenimente rutiere .

Problemele din trafic pot fi sesizate la numarul de telefon 021/9544.

Distribuie pe Facebook
mai multe