Un nou proiect de lege prostesc: depasirea pe LINIA CONTINUA sa fie permisa in anumite conditii

Un nou proiect de lege prostesc: depasirea pe LINIA CONTINUA sa fie permisa in anumite conditii
  • Parlamentarii vor sa modifice din nou Codul Rutier
  • Soferii sa depaseasca pe linie continua in anumite conditii
  • Aceasta masura ar trebui sa fluidizeze traficul
Distribuie pe Facebook

Alesii neamului vor sa modifice din nou Codul Rutier printr-un proiect de lege care prevede ca soferul va putea efectua depasiri pe linia continua in anumite conditii. Initiatorul acestuia sustine ca aceasta masura va fluidiza traficul.

Atunci cand nu dorm sau nu sunt extrem de ocupati sa laude masurile actualului Guvern si ale "preamaritului" partid, alesii neamului se gandesc la bunastarea oamenilor de rand, precum si la timpul petrecut de acestia in trafic.

In contextul in care romanii isi pierd o buna parte din viata intr-un trafic infernal, un parlamentar vine cu un nou proiect de lege care sa decongestioneze arterele oraselor. Numai ca, la fel ca si celelalte proiecte, si acesta este gandit cu....stiti voi.

Mai exact, acesta prevede ca un sofer va putea efectua o manevra de depasire pe linia continua sau linia dubla continua care separa sensurile de mers, atunci cand vizibilitatea drumului este de cel putin 20 de metri, latimea partii carosabile este de cel putin 7 metri si atunci cand manevra se realizeaza pentru "depasirea obstacolelor de orice natura, oprite, stationate sau care se deplaseaza cu o viteza foarte mica."

Problema este ca in forma actuala, aceasta ultima prevedere le-ar permite soferilor sa depaseasca pe linie continua chiar si atunci cand cei din fata sunt blocati in trafic la semafor.

Asa cum spuneam mai sus, initiatorul acestui proiect de lege sustine ca masura va fluidiza traficul, in special pentru operatorii economici si marii transportatori. In plus, acesta mai precizeaza ca in prezent "soferul este sanctionat nediferentiat pentru incalcarea marcajului continuu, fara a fi luate in considerare motivele care au determinat actiunea."

Ca norocul, pentru a intra in vigoare, aceasta aberatie mai trebuie sa treaca prin cateva etape. Mai intai trebuiea votat de Senat, de Camera Deputatilor, promulgata prin decret prezidential si mai apoi publicata in Monitorul Oficial. Sa speram totusi ca se pierde prin ceva sertare ale Parlamentului sau in cel mai bun caz...la gunoi.

Distribuie pe Facebook
mai multe