Vrem si in Romania!!! Soferii beti, obligati sa munceasca la o morga

Vrem si in Romania!!! Soferii beti, obligati sa munceasca la o morga
  • 15 zile au muncit la morga
  • 20 de soferi obligati sa munceasca
  • Impactul psihologic, extrem de puternic
Distribuie pe Facebook

In Thailanda, autoritatile au luat o masura pe care ne-am dori sa o vedem implementata si in Romania. Si anume, cativa soferi care au fost prinsi conducand in stare de ebrietate au fost pusi la munca in folosul comunitatii. Dar nu oriunde, ci intr-o morga.

In Thailanda, douazeci de soferi prinsi beti la volan au fost obligati de autoritati sa faca munci corectionale in cadrul unei morgi. Aici au fost pusi sa se ocupe de curatenie, scopul principal fiind sa-si dea seama unde pot trimite oamenii nevinovati in cazul in care continua sa mai conduca in stare de ebrietate.

Politia si autoritatea judecatoreasca din Thailanda a luat aceasta masura dupa ce numarul accidentelor fatale cauzate de soferi beti a crescut. Ei au trimis un numar de 20 de soferi sa lucreze obligat la o morga timp de 15 zile. Destul incat sa se obisnuiasca cu atmosfera morbida si sa-si dea seama cat de grav este sa conduci dupa ce ai consumat alcool...

Aceasta campanie de reeducare se pare ca a fost una buna, deoarece impactul a fost puternic. Cei care au lucrat la morga au spus ca dupa primele zile au jurat ca nu vor mai face greseala de a conduce beti, in urma a ceea ce au vazut acolo. Mai ales ca, printre alte decese, au fost si cazuri de victime ale altor soferi beti.

Un sofer obligat la aceasta pedeapsa a declarat ca cel mai mult l-a influentat durerea de care dadeau dovada rudele victimelor care ar fi putut fi, la fel de bine, victime ale sale.

Chiar daca pare o masura drastica si foarte agresiva, avem convingerea ca ar functiona excelent si la noi. Dar nu munca numai 2 saptamani, ci vreo 6 luni. Neplatita. Poate doar atunci, acele mii de soferi care se urca beti la volan ar incepe sa-si dea seama de tampenia pe care o fac si care poate sa-i coste viata pe cei apropiati.

Distribuie pe Facebook
mai multe