LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul BMW X6

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul BMW X6
Inainte de toate, trebuie sa stabilim un detaliu extrem de important. Atunci cand vorbim de 'noul BMW X6', nu ne referim chiar la automobilul lansat in urma cu aproximativ patru ani. NU. Atunci cand vorbim de 'noul BMW X6', ne referim exclusiv la versiunea imbunatatita (cu facelift) a automobilui lansat in urma cu aproximativ patru ani, ce a fost dezvaluita in cursul zilei de astazi.
Distribuie pe Facebook

BMW X6. Acest nume nu mai necesita nici un fel de prezentare sau introducere. Si totusi, nu tinem neaparat sa renuntam la acest aspect. Asadar, sa-i dam drumul.

Lansat in urma cu aproximativ patru ani, modelul constructorului bavarez a starnit o adevarata furtuna in lumea auto. Pentru inceput, BMW-ul X6 a dat nastere unui nou segment. Desigur, este aproape imposibil sa-i gasesti acestuia o denumire, insa compania din Munchen isi incadreaza creatia la genul Sports Activity Coupe. Lasand insa la o parte acest aspect, BMW-ul X6 a impresionat lumea auto si prin reusita sa in materie de vanzari (150.000 exemplare vandute in trei ani!). Adica, sa fim seriosi acum: modelul constructorului bavarez nu este chiar cel mai chipes automobil si nici macar cel mai practic. Probabil tocmai excentricitatea ce-l caracterizeaza este detaliul care l-a propulsat in top. Cine stie...

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul BMW X6

Trecand mai departe si peste acest aspect, ajungem in cele din urma acolo unde-am dorit. Atragator sau neatragator, util sau inutil, indiferent din ce unghi privesti creatia companiei din Munchen, aceasta a fost trecuta astazi printr-o operatie de facelift, ce aduce un aer proaspat si mai modern ca niciodata.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul BMW X6

Modificarile operate sunt subtile, insa sunt de efect. De asemenea, modificarile operate nu schimba deloc aspectul total al automobilului german, ci se concentreaza strict pe detalii. De exemplu, farurile au fost usor redesenate si pot fi acum inzestrate cu LED-uri. Tot in partea frontala remarcam si un design revizuit la nivelul grilelor radiatorului, respectiv spoilerului, in timp ce proiectoarele sunt acum incadrate de insertii mate. Asa cum precizam anterior, modificari subtile insa de efect.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul BMW X6

Privit din spate, noul BMW X6 Facelift se diferenteaza cu o oarecare mare greutate fata de actualul model. Intr-o alta ordine de idei, asta inseamna ca cei mai atenti la detalii nu vor avea de observat de un set de stopuri inzestrate cu tehnologia LED. Sigur, si partea inferioara a spoilerului a suferit cateva mici retusuri, insa acestea vor trece mai de fiecare data aproape neobservate.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul BMW X6

In afara adaugarii unor noi combinatii de culori, nu exista nici un fel de alta modificare operata la nivelul interiorului. Acelasi lucru se poate spune si atunci cand facem referire la gama de motorizari, versiunea cu facelift a modelului BMW X6 fiind oferita cu aceleasi motoare precum varianta actuala. Cu o mica exceptie. Pana la a ajunge insa la acea mica exceptie, sa aruncam o noua privire asupra propulsoarelor deja oferite.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul BMW X6

Ascunzand sub capota o unitate turbo de trei litri, versiunea BMW X6xDrive35i pune la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 306 cai putere, cu aceeasi valoare urmand a se multumi si viitorii posesori ai variantei BMW X6xDrive40d, echipata cu o unitate twin-turbo diesel. De asemenea, iubitorii motorizarilor diesel pot opta si pentru un model BMW X6xDrive30d de 245 cai putere, in timp ce varful de piramida al gamei BMW X6 este ocupat de deja-celebrul X6xDrive50i, ce vine la pachet cu un V8 twin-turbo de 4.4 litri si aproximativ 407 cai putere.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul BMW X6

Pe langa aceste arome, constructorul bavarez ofera clientilor sai si posibilitatea de a opta pentru doua modele de inalta performanta. Primul dintre ele, BMW X6 M, nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare. Dotat cu un V8 twin-turbo de 4.4 litri si 555 cai putere, automobilul companiei din Munchen se auto-proclama drept unul dintre cele mai puternice si mai rapide SUV-uri de pe intreaga planeta. Iar aceasta declaratie nu este chiar departe de adevar.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul BMW X6

Odata cu lansarea noului BMW X6 Facelift, constructorul bavarez i-a facut loc in gama si mult-asteptatului X6 M50d, ce se lauda cu serviciile unui propulsor tri-turbo diesel. Avand o capacitate cilindrica de trei litri, impresionanta motorizare produce nu mai putin de 381 cai putere si 740 Newton-Metri, cifre transformate de cutia automata cu opt trepte intr-o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 5.3 secunde!

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul BMW X6

Asadar, ajunsi la final, concluzia este urmatoarea: In ciuda imbunatatirilor aduse de acest facelift, BMW-ul X6 ramane in continuare acelasi automobil care starneste controverse uriase 'datorita' designului sau exterior. Totusi, datorita celor cateva modificari de detaliu, SAC-ul bavarez se remarca acum printr-un aspect mai modern ca niciodata. Iar daca mai punem la socoteala si versiunea X6 M50d, germanii de la BMW par sa fi venit din nou cu reteta castigatoare. Tu ce parere ai?

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul BMW X6

Sondaj

Noul BMW X6 - LIKE ori DISLIKE?


In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noul Porsche Boxster. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze BMW X6 Facelift
mai multe
Publicat în categoria: Like ori Dislike DATA PUBLICĂRII: 26 Ianuarie 2012