LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Ford Focus Facelift

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Ford Focus Facelift
Chiar daca ar putea parea greu de crezut pentru unii dintre noi, ei bine... au trecut deja patru ani de cand actuala generatie a popularului Ford Focus a fost lansata pe piata. Iar asta nu poate insemna decat un singur lucru. Despre ce este insa vorba, ramane sa aflam chiar din randurile urmatoare!.
Distribuie pe Facebook

Debut la Salonul Auto de la Geneva, start la vanzari la scurt timp dupa.

Asa cum a aflat probabil deja o lume intreaga, americanii de la Ford vor profita de editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva pentru a dezvalui in premiera mondiala versiunea imbunatatita a actualului Focus.

Noul Ford Focus

Noul Ford FocusNoul Ford Focus

Vanzarile noului model vor demara la scurt timp dupa acest eveniment - in cea de-a doua jumatate a lui 2014, mai exact - iar asteptarile companiei de automobile de peste Ocean sunt dintre cele mai ridicate. Si justificate oarecum, daca tinem cont ca Ford-ul Focus a fost comercializat, de-a lungul carierei sale, in ceva mai mult de 12 milioane de exemplare.

Crearea si evolutia unei retete de succes.

Cele mai mari reusite ale popularului autoturism de clasa compacta aveau sa fie insa inregistrate odata cu lansarea pe piata a generatiei cu numarul trei, atunci cand oficialii americani au decis sa transforme Ford-ul Focus intr-un model global. Astfel, la cateva luni de la debutul vanzarilor, automobilul de peste Ocean ii fura japonezului Toyota Corolla titlul de cea mai comercializata masina la nivel mondial.

Noul Ford Focus

Noul Ford FocusNoul Ford Focus

Pentru a se asigura ca liderul acestui clasament nu se schimba din nou, oficialii Ford i-au adus numeroase imbunatatiri actualului Focus, popularul autoturism de clasa compacta preluand numeroase inspiratii de la sedanul Fusion. Astfel, versiunea imbunatatita a iconicului hatchback iese acum in evidenta printr-un design exterior mai agresiv ca oricand, cu o postura ceva mai lata si mai joasa, ce aduce in prim plan o grila proeminenta a radiatorului, o capota bombata a motorului, dar si blocuri optice cu tenta fumurie sau accente stralucitoare de crom.

In ceea ce priveste aspectul interior, totul pare sa fi fost simplicat aici, noul Ford Focus Facelift renuntand la sumedenia de butoane care caracteriza varianta initiala. De asemenea, designul volanului a fost si el revizuit, in timp ce consola centrala gazduieste acum in partea superioara un ecran tactil cu o diagonala de pana la opt inci, insarcinat cu afisarea tuturor detaliilor vitale.

Noul Ford Focus

Noul Ford FocusNoul Ford Focus

Cateva informatii despre gama de motorizari.

Vestile bune nu se opresc insa aici. Ba din contra, pe langa aspectul sau vizual ce lasa impresia de premium, versiunea imbunatatita a popularului autoturism de clasa compacta se mai poate lauda si cu o gama de motorizari extrem de eficienta, noul propulsor turbodiesel de 1.5 litri - disponibil atat cu 95, cat si cu 120 de cai putere, reprezentand cea mai buna dovada in acest sens.

Pentru cei care prefera insa mirosul de benzina, noul Ford Focus Facelift va fi oferit in compania unei unitati 1.5 EcoBoost capabile sa ofere nu mai putin de 180 de cai putere. Aceeasi unitate de 1.5 EcoBoost poate fi comandata si intr-o varianta cu "doar" 150 de cai putere, lista cu motoare pe benzina continuand cu deja celebra motorizare de 1.0 litri si 100 sau 125 cai putere - motorizare de 1.0 litri care vine acum si intr-o versiune cu emisii mai mici de 100 de grame de dioxid de carbon per kilometru.

Noul Ford Focus

Noul Ford FocusNoul Ford Focus

Din pacate, valorile cu privire la acceleratia de la 0 la 100 km/h, viteza maxima sau consumul de carburant lipsesc cu desavarsire la acest moment, insa speram ca acestea sa fie facute publice odata cu debutul Salonului Auto de la Geneva.

In loc de incheiere...

Asadar, acestea fiind spuse, primele impresii cu prvire la versiunea imbunatatita a modelului Ford Focus sunt dintre cele mai pozitive: chiar daca a suferit doar un facelift, popularul automobil de clasa compacta se poate lauda cu modificari destul de serioase. Iar acum nu ne referim neaparat la modificarile exterioare ce trezesc o senzatie de premium, ci mai degraba la aspectul interior care ofera atat calitate, cat si ergonomie sau tehnologii de ultima ora.

Noul Ford FocusNoul Ford Focus

Noul Ford Focus

Tehnologii de ultima ora precum SYNC 2 - sistemul avansat de infotainment care include si control vocal avansat pentru un acces mai facil la functiile audio, navigare, aer conditionat si la telefoane mobile, Perpendicular Parking - sistemul care ajuta soferii sa parcheze perpendicular cu spatele paralel cu alte masini, sau Active City Stop - sistem care functioneaza acum la viteze de pana la 50 km/h si ajuta soferul sa evite accidentele in caz de impact iminent, activand franele automat.

De asemenea, asa cum precizam si putin mai sus, un alt pas important facut de noul Ford Focus Facelift se regaseste la nivel de motorizari, acolo unde versiunea imbunatatita a popularului automobil de clasa compacta impresioneaza in special prin motorizarea sa turbo de 1.5 litri si 180 de cai putere!

Noul Ford Focus

Suna bine, nu-i asa? LIKE ori DISLIKE?

Sondaj

Noul Ford Focus Facelift - LIKE ori DISLIKE?

In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noul Lamborghini Huracan LP610-4. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (64) Poze Noul Ford Focus
mai multe