LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Mercedes E-Class Coupe

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Mercedes E-Class Coupe
Unii il recomanda drept cel mai atragator automobil din segmentul sau, altii il apreciaza pentru tehnologiile de ultima ora pe care le ofera, in timp ce restul... ei bine, restul prefera sa se indrepte catre un model de la concurenta.
Distribuie pe Facebook

Cu versiunea in numai doua portiere a noului Mercedes E-Class am facut cunostinta inca de la sfarsitul anului trecut. Intre timp, aceasta a ajuns si pe piata auto din Romania, la un pret de pornire de 49.867 euro.

Fiind un coupe pur-sange, respectivul model de origine germana impresioneaza in special prin contrastul dintre capota alungita a propulsorului si portbagajului scurtat. Nu vor trece insa neobservate nici celelalte detalii ale caroseriei lungi de 4.826 milimetri.

Precum capota cu nervuri a motorului sau linia aproape interminabila a plafonului. Apoi avem un al doilea constrast, intre farurile reduse (ca dimensiuni) si stopurile caracterizate de o silueta lunguiata.

Atat pe bucati, cat si per total, noul Mercedes E-Class Coupe concureaza - cu mari sanse de izbanda, pentru titlul de cel mai atragator automobil din segmentul sau. Nu doar din punctul de vedere al exteriorului, situatia repetandu-se inclusiv la nivelul departamentului interior.

Mercedes E-Class Coupe

In varianta de top, respectivul model de origine germana surprinde prin perechea de display-uri de inalta rezolutie ce-i confera panoului de bord un aspect hi-tech. Apoi avem gurile de ventilatie cu design turbionar.

Daca mai conteaza, din meniu nu lipseste nici sistemul de iluminare ambientala cu pana la 64 de culori. Valabil si pentru internetul de mare viteza, configuratia cu patru scaune inviduale ori instalatia audio marca Burmester, care promite o experienta acustica de neuitat.

Si totusi, dupa cum precizam anterior, pentru a conduce un exemplar capabil sa atraga privirile tururor celor din jur... ei bine, va trebui sa scoti din buzunare cateva mii bune de euro. Peste pretul de pornire de 49.867 euro.

Nu de alta, dar versiunea standard a noului Mercedes E-Class Coupe soseste la pachet alaturi de jante din aliaj cu aspectul unor capace. Perechea de display-uri de inalta rezolutie se transforma, de asemenea, in ceasuri cu afisaj analog si un ecran minuscul pentru sistemul de infotainment.

Mercedes E-Class Coupe

La fel se intampla, fireste, si in cazul rivalilor directi ai respectivului model de origine germana. Si, daca vrei sa discutam pe marginea acestui subiect, inclusiv la alti producatori auto, indiferent ca sunt premium sau de volum.

Revenind acum la actorul principal al filmului nostru, despre el mai putem spune ca este disponibil la vanzare in numai patru variante de motorizare. Toate supraalimentate, dar doar doua cuplate la transmisia automata 9G-TRONIC si tractiunea integrala 4Matic.

Meniul porneste, mai exact, cu un E 200 Coupe, care scoate dintr-un benzinar de 1.991 centimetri cubi o putere maxima de 184 CP. Cu totii livrati puntii spate exclusiv printr-o cutie manuala in sase rapoarte.

Urmatorul pe lista, modelul E 220 d Coupe ascunde sub capota un diesel de 1.950 centimetri cubi si 194 CP. Acesta vine in standard alaturi de transmisia automata 9G-TRONIC despre care discutam cateva randuri mai sus, plus - optional, tractiunea integrala 4Matic.

Mercedes E-Class Coupe

O situatia similara caracterieaza si versiunea de top E 400 4Matic Coupe, singura de altfel animata de un V6. Unul de 2.996 centimetri cubi si 333 CP, care promite sa aduca primii 100 de kilometri pe ora dupa 5.3 secunde.

Exista si posibilitatea achizitionarii unei variante E 300 Coupe, ce ne pune fata in fata cu benzinarul de 1.991 centimetri cubi de pe E 200. Cu mentiunea ca, de-aceasta data, puterea maxima este mai mare cu 61 CP decat in cazul anterior, adica insumeaza 245 cai putere.

Toate calitatile si defectele noului Mercedes E-Class Coupe sunt insotite de mai multe tehnologii de ultima ora. Precum compatibilitatea cu Apple CarPlay si Android Auto ori sistemele sinonime cu un condus semi-autonom.

Concluzia.

Atunci cand este echipat asa cum se cuvine, respectivul model de origine germana se identifica cu unul dintre cele mai atragatoare automobile ale industriei. Indiferent ca vorbim despre cum arata la nivel de exterior sau modul in care se prezinta departamentul interior.

Mercedes E-Class Coupe

Dotarile - iar acum ne referim in special la dotarile optionale, reprezinta un alt capitol la care noul Mercedes E-Class Coupe impresioneaza cu adevarat. Oricine si-ar dori doua ecrane, de cate 12.3 inch fiecare, la bord.

Propulsoarele, chiar daca sunt (ca numar) limitate pentru moment, acopera aproape orice nevoie. Exceptand necesitatea dezlanturii unei versiuni de inalta performanta E 63 AMG Coupe, care eventual sa fie pusa in miscare de un V8 bi-turbo cu pana la 612 cai putere.

Scurt si direct la subiect, noul Mercedes E-Class Coupe este un automobil care merita (multa) atentie. Daca ai in plan achizitionarea unui exemplar, asigura-te totusi ca bugetul destinat acestei operatiuni include si cateva mii de euro pentru optionale.

Nu de alta, dar varianta standard de echipare este fada. Mai bine un C-Class Coupe cu o motorizare superioara - un C250 sau, de ce nu, chiar un C300 Coupe, plus un set frumos de jante din aliaj, o tapiterie din piele, suspensie sport si alte astfel de 'nebunii'.

In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noul Volvo XC60. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze Mercedes E-Class Coupe
mai multe
Publicat în categoria: Like ori Dislike DATA PUBLICĂRII: 12 Aprilie 2017