LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Mercedes GLE

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Mercedes GLE
Primavara aduce cateva noutati extrem de importante in gama germanilor de la Mercedes-Benz, printre aparitiile de ultima ora venite dinspre Stuttgart numarandu-se si modelul GLE.
Distribuie pe Facebook

Un design familiar.

Nu doar ti se pare, ci chiar asa si este. Exista totusi o explicatie logica pentru care noul Mercedes GLE seamana atat de mult cu vechiul M-Class: germanii pregatesc rebotezarea gamei lor, printre modelele lovite de aceasta strategie numarandu-se si rivalul SUV-urilor Audi Q7, respectiv BMW X5.

Pe langa schimbarea de nume, proaspat lansatul GLE aduce si cateva modificari de ordin estetic - caracteristice mai degraba unui facelift decat unei noi generatii, multe dintre detaliile exterioare facandu-si aparitia odata cu premiera raspunsului din Stuttgart la problema BMW X6.

Mercedes GLEMercedes GLE

Mercedes GLE

Tot noul Mercedes GLE Coupe a reprezentat principala sursa de inspiratie si atunci cand a venit vorba despre creionarea departamentului interior, cele doua guri de ventilatie de la nivelul consolei centrale, ce incastreaza ecranul destinat sistemului de infotainment, fiind cea mai buna dovada in acest sens.

Una peste alta, proaspat lansatul GLE aduce un plus de agresivitate vizuala comparativ cu predecesorul sau, SUV-ul producatorului de automobile din Stuttgart inscriindu-se astfel pe aceeasi lungime de unda precum ultimele generatii ale rivalilor sai, Audi Q7, respectiv BMW X5.

O gama de motorizari variata.

Daca noutatile stilistice nu vor surprinde pe absolut nimeni, gama de motorizari este ceva mai generoasa din acest punct de vedere. In special prin prisma aparitiei unei versiuni GLE 250 d, ce gazduieste pe fisa cu specificatii tehnice atat o motorizare cu patru cilindri, cat si... un sistem de tractiune spate.

Mercedes GLEMercedes GLE

Mercedes GLE

Aceeasi varianta GLE 250 d este disponibila, bineinteles, si impreuna cu sistemul de tractiune integrala 4MATIC, ambele modele dispunand de un total de 204 cai putere si 500 Newton-Metri multumita turbodiesel-ului de 2.143 centimetri cubi ascuns in compartimentul motor.

Identice sunt si cifrele, respectiv numerele din dreptul performantelor - acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 8.6 secunde, in timp ce viteza maxima este de 210 km/h, diferenta intre cele doua masini limitandu-se la consumul mediu de carburant, acolo unde intalnim un 5.4 vs 5.7 litri la 100 km.

Tot la capitolul optiuni pe motorina avem de trecut si Mercedes-ul GLE 350 d 4MATIC, a carei propulsie este asigurata de un V6 de 3.0 litri si 258 CP. 7.1 secunde dureaza sprintul 0 - 100 km/h in cazul de fata, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la 225 km/h.

Mercedes GLEMercedes GLE

Mercedes GLE

Pentru cei care prefera benzina, lista debuteaza cu o versiune GLE 400 4MATIC, caracterizata de un V6 bi-turbo de 2.996 centimetri cubi, 333 cai putere si 480 Newton-Metri - valori arhisuficiente atat pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 6.1 secunde, cat si pentru o viteza maxima de 247 km/h.

Urmatoarea la apel, varianta GLE 500 4MATIC se lauda cu un V8 bi-turbo de 4.6 litri si 435 CP, ce impinge SUV-ul german de 2.2 tone pana la 100 km/h in fix 5.3 secunde. Un V8 bi-turbo, dar de 5.5 litri si 557 sau 585 CP, regasim si sub capota modelelor de top GLE 63, respectiv 63 AMG S.

Intr-un final, noul Mercedes GLE 500 e 4MATIC pare compromisul ideal intre eficienta si performanta, cei 442 CP rezultati in urma imbinarii unui motor electric cu un V6 pe benzina fiind sinonimi atat cu un 0 - 100 km/h in 5.3 secunde, cat si cu un consum mediu de 3.5 litri la 100 de kilometri.

Mercedes GLEMercedes GLE

Mercedes GLE

In loc de incheiere.

Mai sportiv ca oricand si cu o gama de motorizari pe toate gusturile, urmasul modelului Mercedes M-Class este disponibil la vanzare in schimbul unei sume minime de 53.996 euro.

Asta inseamna un minus de 84 euro comparativ cu cel mai ieftin BMW X5 care, in mod surprinzator sau nu, ofera tot o motorizare cu patru cilindri si un sistem de tractiune... spate.

Duelul direct intre cele doua SUV-uri de marca al Germaniei il lasam pe altadata, aspectul pe care ne concentram cu aceasta ocazie fiind urmatorul:

Mercedes GLEMercedes GLE

Mercedes GLE

Noul Mercedes GLE - Like ori Dislike?

Sondaj

Noul Mercedes GLE - Like ori Dislike?

In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noua Honda Civic Type R. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (67) Poze Mercedes GLE
mai multe
Publicat în categoria: Like ori Dislike DATA PUBLICĂRII: 14 Aprilie 2015