LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Opel Astra

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Opel Astra
Cea de-a cincea generatie a modelului Opel Astra promite motorizari moderne, tehnologii de top, plus o reducere a greutatii de pana la 200 de kilograme. Dar oare este indeajuns pentru ca publicul devorator de automobile compacte sa-si ia privirea de la Volkswagen Golf & Co.?
Distribuie pe Facebook

Mai usor cu pana la 200 de kilograme.

Opel Astra 2016

Anuntat oficial la inceputul saptamanii trecute si programat sa debuteze public la mijlocul lunii septembrie, atunci cand Salonul Auto de la Frankfurt isi va deschide larg portile, noul Opel Astra K impresioneaza in special prin greutatea... sa. Da, ai vazut / citit bine!

Multumita materialelor usoare folosite la nivelul platformei, cea de-a cincea generatie a popularului model compact din Russelsheim cantareste cu pana la 200 de kilograme mai putin decat predecesoarea sa. Care se traduc automat printr-un plus atat in dreptul performantei, cat si al eficientei.

Propulsoare dintre cele mai moderne.

Opel Astra 2016

La imbunatatirea celor doua aspecte contribuie din plin si gama de motorizari complet revizuita, ce se compune din propulsoare supraalimentate pe benzina si motorina a caror capacitate cilindrica nu depaseste 1.6 litri.

Specificatiile finale lipsesc cu desavarsire pentru moment, insa este bine de stiut ca viitorii clienti vor avea la dispozitie inclusiv un 1.0 ECOTEC de 105 CP, un 1.4 ECOTEC (din aluminiu) de 145 CP sau un 1.6 CDTI de 95 CP.

Tehnologii de top.

Opel Astra 2016

Daca reducerea greutatii cu pana la 200 de kilograme sau gama de motorizari ce ofera puteri cuprinse intre 95 si 200 CP nu au reusit sa te convinga pe deplin, atunci afla ca surprizele pregatite de noul Opel Astra K nu se opresc aici.

Cea de-a cincea generatie a popularului model compact din Russelsheim reuseste sa se faca remarcata si prin tehnologiile de top din dotare, scaunul soferului dispunand atat de reglare electrica pe 18 directii, cat si de functiile masaj, respectiv ventilatie.

Lista cu ingrediente magice mai include, de asemenea, si sistemul de infotainment IntelliLink compatibil cu sistemele de operare Android Auto si Apple CarPlay, farurile Matrix LED disponibile in premiera in acest segment completand in cele din urma pachetul tehnologic.

Cand forma intalneste functia.

Opel Astra 2016

Inspirat de conceptul Monza, dezvaluit cu ocazia aceluiasi Salon Auto de la Frankfurt (dar editia din 2013, ce-i drept), noul Opel Astra K iese in evidenta printr-un design atletic, cu lamela cromata a grilei frontale, respectiv montantul C finisat in negru aflandu-se in prim plan.

Reducerea cu 50, respectiv 26 de milimetri a lungimii, respectiv inaltimii au schimbat complet proportiile celei de-a cincea generatie a popularului model compact din Russelsheim, un alt efect al modificarii dimensiunilor constand in imbunatatirea coeficientului aerodinamic.

Si ampatamentul a fost efectat de o situatie similara, cei 20 de milimetri taiati de aici facand insa ca noul Astra K sa ofere cu 35 de milimetri mai mult spatiu pentru picioarele pasagerilor spate. Sau, cel putin, asa afirma oficialii Opel...

Concluzia.

Opel Astra 2016

Reducerea greutatii cu pana la 200 de kilograme, motorizarile moderne, tehnologiile de top, dar si design-ul atletic, toate aceste elemente transforma cea de-a cincea generatie a popularului model compact din Russelsheim intr-o alegere demna de luat inseamna.

Dar oare va fi indeajuns ca noul Opel Astra K sa se impuna in fata rivalilor sai de la Ford, Renault, SEAT sau Volkswagen si la capitolul vanzari? Ei bine, doar timpul o poate spune.

Pana atunci, avem urmatorul sondaj: Noul Opel Astra K - Like ori Dislike?

Sondaj

Noul Opel Astra K - Like ori Dislike?

In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noul Chevrolet Camaro. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (22) Poze Opel Astra 2016
mai multe
Publicat în categoria: Like ori Dislike DATA PUBLICĂRII: 10 Iunie 2015