Colectia Machetele Mele - Bogdan Mirodone

Colectia Machetele Mele - Bogdan Mirodone
Intrebare: Cata pasiune poti investi intr-un hobby? Bogdan - sau promo, pentru toti pasionatii de 'jucarii', are 31 ani, locuieste in Bucuresti si are o colectie impresionanta de machete auto. Peste 200 de bucati, mai exact. Nimeni nu s-ar fi gandit ca , pana prin 2005, Bogdan a colectionat doar machete la scara mica de prin supermarketuri. Cu fiecare ocazie cumpara de pe rafturi cate o macheta, insa....
Distribuie pe Facebook
In 2005 inevitabilul s-a intamplat. Prima macheta care si-a facut aparitia in colectie este un Dodge Viper 1/18 produs de BBurago. Bogdan s-a indragostit pe loc de aceasta scara, iar de aici a inceput frenezia: fiind pasionat de Ferrari, s-a orientat, in principal, catre modele precise, insa in colectia sa si-au gasit locul, bineinteles, si alte marci cunoscute.

Colectia Machetele Mele - Bogdan Mirdone

Doi ani mai tarziu, in 2007, achizitiona si cate 6-7 machete pe luna, dintre care jumatate erau, bineinteles, Ferrari. Dupa alti doi ani, adica in 2009, colectia lui Bogdan numara deja 200 (!!) de machete. Pare incredibil, nu? Ei bine, pentru cine nu stie, in colectia de astazi cuvantul de ordine e "varietate". Pe scurt, colectia numara de toate: de la masini de clasa mica pana la SUV-uri, masini de familie si, evident, supercaruri. Un procent semnificativ - peste 25%, modele Ferrari. Ca doar prima dragoste nu se uita niciodata, chiar si cand vine vorba de machete. Iar dragostea e de-a dreptul contagioasa, va invitam sa va delectati cu doar CATEVA din modelele preferate ale lui Bogdan.

Colectia Machetele Mele - Bogdan Mirdone

Valoarea colectiei? Imensa. In timp, Bogdan a investit cca. 10.000 de Euro in pasiunea sa, modelismul. Desigur, multi il judeca - cu acesti bani putea cumpara o masina la scara 1/1!, insa pasiunea unui om nu poate fi 'negociata'. Astazi, colectia lui Bogdan include atat machete de o calitate mai slaba (Bburago, Maisto, Welly) si machete foarte bune (Autoart, Kyosho, Highway61), cat si modele absolut extraordinare (CMC, BBR, Exoto), cele din urma avand atatea detalii incat pot fi foarte usor confundate cu aceleasi masini la scara 1/1. Lanturi de sustinere, materiale textile pe scaune si detalii la motor care ar face orice sculptor in boabe de orez sa ramana impresionat.

Colectia Machetele Mele - Bogdan Mirdone

Fara niciun dubiu, toate au frumusetea si farmecul lor. Bogdan, insa, are la suflet o macheta veche de 20 ani care, culmea, nu exceleaza in detalii: Rolls Royce Camargue la scara 1/22, produs de firma Bburago. Detaliile sunt de prisos pentru o astfel de macheta rara, mai ales una intr-o stare atat de buna.

Colectia Machetele Mele - Bogdan Mirdone

Tuningul pe machete nu il pasioneaza pe Bogdan. A mai mochetat, aranjat machete, insa niciodata nu le-a schimbat radical.Pana la urma, aceasta este frumusetea unei colectii.Originalitatea si pastrarea machetelor intr-o stare cat mai buna.

Colectia Machetele Mele - Bogdan Mirdone

Ar mai fi multe de spus, am putea lua fiecare macheta in parte si sa ii scriem mica-mare istorie si tot nu ne-am plictisi, insa deocamdata prezentarea impresionantei colectii a lui Bogdan se opreste aici, cu promisiunea unei revederi curande. Daca in patru ani a luat nastere o colectie de 200 de modele de exceptie, refuzam sa facem calculele pentru 2011. In aceasta ecuatie, doar pasiunea e constanta.

Colectia Machetele Mele - Bogdan Mirdone

Autor: Cozmescu Alin

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Colectia Machetele Mele - Bogdan Mirodone
mai multe