Colectia Machetele Mele - Radu Balan

Colectia Machetele Mele - Radu Balan
Membru al comunitatii 4Tuning este din 2008, insa pasiunea lui Radu - raduferrari, dupa nick-ul pe care il foloseste pe forum, dateaza inca de pe vremea cand in Romania abia isi faceau timid aparitia primele machete cu adevarat deosebite.
Distribuie pe Facebook

Practic, primul model care si-a facut loc in colectia lui Radu este un faimos Dodge Viper de culoare albastra cu dungi albe, la scara 1:18. Majoritatea pasionatilor din domeniu isi amintesc, sigur, de model - el se fabrica si astazi, insa pentru Radu a reprezentat un start. Startul catre o colectie care ar trezi la viata orice pasiune cazuta in uitare.

Colectia Machetele Mele - Radu Balan

"Odata cu raspandirea conexiunilor de internet am descoperit mai multe surse de documentare, inclusive diverse magazine online. Am descoperit si legat prietenii virtuale cu alti machetisti, cu ajutorul Internetului consider ca am dus pasiunea pentru machete la un alt nivel: am descoperit machete mult mai detaliate decat clasicele Bburago, deci am vandut tot ce aveam - Bburago, Maisto, etc, si m-am orientat catre machete high-end", marturiseste Radu.

Colectia Machetele Mele - Radu Balan

Astazi, Radu se axeaza exclusiv pe machete Ferrari si supercar high-end, modele limitate. Sigur, colectia sa numara si modele de la HW Elite, Kyosho, CMC, BBR, GMP si Autoart, dar modele de baza sunt cele enumerate anterior.

Colectia Machetele Mele - Radu Balan

In total, colectia numara astazi 67 de modele, din care doar 6 non-Ferrari. Cifrele nu sunt, insa, deloc importante, modelele vorbesc de la sine: "Modelele rare din colectia sunt Ferrari 365GTB Early Versiun, Ferrari 365GTB Late Version (ambele Kyosho), 288GTO (Kyosho), 365 GT4/BB, 512BB si 512BBi, Ferrari 458 Italia (HW Elite) si trei modele produse de GMP, Ferrari 330P4, 312PB si 412P", spune Radu.

Colectia Machetele Mele - Radu Balan

Alte modele care fac cinste colectiei sale impresionante sunt Ferrari 500F2, Ferrari Sharknose, Ferrari F1-2000, F2001, F2002, F2003, F2004, F2005, 246F1, F2007, F2008, F2009 si F10, dar si machete supercar, tot pentru Ferrari: 288GTO, F40, F50, Enzo Ferrari, FXX, FXX Evoluzione si Ferrari Enzo test car Monza 2003. Cu siguranta pasionatilor le trezesc amintiri aceste modele, ele au fost dintotdeauna prezente la cele mai importante competitii din domeniu.

Colectia Machetele Mele - Radu Balan

Cat priveste modelele non-Ferrari, acestea se bucura de aceeasi grija si pasiune din partea lui Radu. "Ma bucur ca in colectia mea se regasesc faimosul Ferrari Renntransporter (Fiat 642 RN Bartoletti) si trei supercar-uri - McLaren F1, Bugatti Veyron Blue Centenaire, Pagani Zonda R, Koenigsegg CCX si Honda NSX", explica mandrul posesor al uneia din cele mai ravnite colectii de machete din Romania.

Colectia Machetele Mele - Radu Balan

Planurile de viitor sunt simple, dar concise. Radu planuieste sa isi completeze colectia cu noi machete spectaculoase - Ferrari 312P, 312T, 641T2, FF, 348, 355F1, F150 sunt doar cateva din modelele luate in vizor. Asadar, pasiunea pentru masini nu cunoaste limite, indiferent de scara la care ele sunt realizate.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Colectia Machetele Mele - Radu Balan
mai multe
Publicat în categoria: Machete Auto DATA PUBLICĂRII: 1 Aprilie 2012