A doua generatie de Audi Q7 2016 a fost aratata lumii la Detroit

A doua generatie de Audi Q7 2016 a fost aratata lumii la Detroit
  • Vor fi disponibile motoare pe benzina, diesel si hibride
  • Noua generatie este mai usoara cu 130 kg fata de vechiul model
  • Vor exista si modele puternice pentru piata din Europa
Distribuie pe Facebook

Audi Q7 a fost multa vreme etalonul clasei premium in segmentul SUV-urilor. Un automobil care a avut parte de un succes urias chiar si in Romania, daca tinem cont de numarul mare al acestor vehicule scumpe prezente pe strazile din tara noastra. Iata ca acum, la mai bine de 9 ani de cand este pe piata, Q7 a primit o noua generatie.

Audi Q7 este un SUV ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Un vehicul spatios si confortabil, preferat de oamenii de afaceri si lautari deopotriva. Culorile alb si negru au fost cele care au echipat masinile vandute in Romania, la fel si motorizarea de 3 litri TDI. Iata ca acum, posesorii de Q7 au la dispozitie un nou model care tocmai a fost lansat la Salonul Auto de la Detroit 2015. Este insa un model 2016 care se va pune in vanzare abia la anul.

Noul Q7 este un automobil mai eficient din toate punctele de vedere decat vechea generatie. In primul rand, toata masina este mai usoara, pentru ca s-au folosit materiale de calitate, dar in special aluminiu procesat la cald. Platforma grupului VAG numita MLB este special gandita pentru ca noul SUV sa poata primi sub capota o serie de motorizari diferite, cu 6, 10 sau 12 pistoane. Pentru America de Nord, Audi Q7 va fi disponibil cu un nou propulsor 3.0 pe benzina, un motor V6 supra-alimentat si celebrul 3.0 TDI in varianta imbunatatita. Mai mult, pentru cei iubitori de natura, Audi va pune in vanzare si un model hibrid de tip plug-in, toate vehiculele fiind dotate standard cu tractiunea integrala Quattro.

Audi Q7 2016

Noul design al lui Audi 2016 este insa unul reusit. Masina este in acelasi timp agresiva si foarte sportiva, fara insa a fi suparatoare. Noile linii mai ascutite ale SUV-ului parca il transforma intr-un vehicul break, mai ales daca luam in considerare si garda la sol ceva mai redusa. Grila frontala este uriasa si domina toata partea frontala, cam ca la modelul Q3 RS, fiind flancata de farurile noi care confera identitate noilor modele. Stopurile posterioare sunt insa destul de mari, dar nu sunt la fel de agresive ca la celelalte crossovere ale marcii.

Audi Q7 2016

La interior, noul Audi Q7 este asa cum ne asteptam: luxos si incapator. Evident, tehnologia este prezenta peste tot. Un ecran urias de 12,3 inch cu functie tactila ocupa locul instrumentelor clasice de pe consola, ceasurile de bord au fost acum inlocuite cu ecrane digitale si intre scaunele fata pare montata o mansa a unei navete extraterestre. Si aici, pentru a-i face viata mai usoara soferului, exista un ecran cu functie tactila pe care soferul poate sa scrie, dar si minuscula maneta de control a cutiei automate.

Noul Q7 pare o masina cu un design reusit. Si nu avem dubii ca se va bucura de un mare succes. Inclusiv in Romania. Insa nu mai pare acel SUV urias si dominant de odinioara, acea masina alba care ocupa 4 locuri de parcare si care sare in ochi in fata cluburilor nocturne. Noul Audi Q7 pare mai rafinat, mai stilizat si mult mai cuminte. Speram ca pe viitor va fi cumparat mai mult de familiile preocupate de siguranta si confort decat de iubitorii de imagine cu ochelari de soare pe timp de noapte.

Foto: Autoblog.com

Audi Q7 2016Audi Q7 2016

Audi Q7 2016

Audi Q7 2016

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Audi Q7 2016
mai multe