A fost un succes inca de la inceput. Bentley vrea sa extinda si mai mult gama SUV-ului Bentayga

A fost un succes inca de la inceput. Bentley vrea sa extinda si mai mult gama SUV-ului Bentayga
  • Bentley extinde gama SUV-ului Bentayga
  • Versiunea Speed ar putea debuta in 2019
  • Confirmarea a venit din partea unui oficial Bentley
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, primul SUV din istoria englezilor de la Bentley va mai primi o versiune. Confirmarea a venit din partea unui reprezentant al marcii, iar lansarea oficiala ar urma sa aiba loc pe parcursul anului viitor.

Lansat in urma cu trei ani, Bentley-ul Bentayga a dat un nou sens sintagmei "SUV de lux". Dupa lansarea lui, tot mai multi constructori au inceput sa exploreze aceasta nou formata nisa, iar printre ei se numara inclusiv rivalii de moarte de la Rolls-Royce. Acestia din urma au lansat modelul Cullinan in luna mai a acestui an.

Bentley Bentayga W12

Dar sa revenim la Bentayga, care la inceput era disponibil numai alaturi de un propulsor pe benzina W12, capabil de 608 cai putere si 900 Nm cuplu. Intre timp, Bentley a mai lansat cateva versiuni cu motorizari mai "cuminti", cum ar fi unitatea V8 pe benzina, un V8 diesel si chiar un V6 plug-in hybrid.

Bentley Bentayga W12

Gama SUV-ului de lux urmeaza sa se mai imbogateasca cu o noua varianta, cel putin asta a dat de inteles Stefan Sielaff, designerul sef de la Bentley. Oficialul britanicilor a confirmat pentru publicatia Autocar ca Bentayga va primi o versiune Speed, care va reprezenta o "mare schimbare" in ceea ce priveste design-ul.

Bentley Bentayga W12

Detaliile despre acest Bentayga Speed sunt deocamdata foarte putine, insa cel mai probabil vorbim de cateva elemente agresive pentru caroserie, un aspect sportiv atat pentru interior cat si pentru exterior, dar si cateva imbunatatiri tehnice.

Bentley Bentayga W12

Spre exemplu, o garda ceva mai redusa la sol, suspensie recalibrata, frane mai performante, un soft nou pentru transmisia automata ZF cu opt trepte si desigur, un propulsor W12 de 6.0 litri twin-turbo mai potent.

Bentley Bentayga W12

Daca in prezent acesta dezvolta 608 cai putere, in cazul versiunii Speed acesta ar putea livra undeva in jur de 650 de cai putere iar cuplul sa se apropie sau chiar sa depaseasca 1.000 de Nm.

Performantele vor fi la randul lor altele. Cea mai puternica versiune a lui Bentayga ajunge acum la 100 de km/h in 4.1 secunde, iar cu pedala de acceleratie la podea acul vitezometrului urca pana la 301 km/h.

Bentley Bentayga W12

Asa cum spuneam mai sus, cel mai probabil Bentley Bentayga Speed urmeaza sa fie lansat pe parcursul anului viitor.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Bentley Bentayga W12
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 15 Iunie 2018