A intrat in productia de serie, iar nemtii nu mai pot face nimic pentru a-l stopa. Noul model ameninta serios suprematia Audi si Mercedes

A intrat in productia de serie, iar nemtii nu mai pot face nimic pentru a-l stopa. Noul model ameninta serios suprematia Audi si Mercedes
  • Volvo demareaza productia modelului XC40
  • Primele exemplare ajung la clienti in 2018
  • In Romania, preturile pornesc de la 40.873 euro
Distribuie pe Facebook

In Romania, preturile de vanzare pornesc de la 40.873 de euro, suma in schimbul careia clientul primeste versiunea de motorizare D4 cu transmisie automata si tractiune integrala in standard.

Acum mai bine de doua luni, la exact o saptamana dupa deschiderea editiei din acest an a Salonului Auto International de la Frankfurt, Volvo publica primele fotografii si informatii oficiale ale... primului XC40 din istoria companiei.

Construit pe o platforma nou-nouta, care va gazdui inclusiv anumite produse marca Geely, SUV-ul de clasa compacta al suedezilor a intrat astazi pe linia de productie a uzinei din Gent, acolo unde mai sunt asamblate si V40, S60 ori V60.

Potrivit celor mai recente date oferite de biroul de presa al firmei din Goteborg, concurentul modelelor Audi Q3, BMW X1 si Mercedes GLA va ajunge la clienti incepand cu prima parte a anului viitor, alaturi de diverse unitati turbo.

In Romania, dupa cum anuntam de altfel si in urma cu aproximativ o luna, noului Volvo XC40 porneste de la 40.873 de euro si ofera in versiunea de baza o motorizare diesel cu patru cilindri, de doi litri, 190 CP si, totodata, 400 Nm.

Echiparea standard a proaspat lansatului SUV de clasa compacta si origine suedeze cuprinde, printre altele, si o cutie automata in opt rapoarte, tractiune integrala sau jante din aliaj pe 18 inch, faruri cu tehnologie LED si tapiterie din piele.

La momentul actual, concurentul modelelor Audi Q3, BMW X1 si Mercedes GLA mai poate fi comandat si intr-o varianta 2.0 pe benzina - insotita si de aceasta data de o transmisie automata cu opt rapoarte si un sistem 4x4, dar de 250 CP.

Botezat T5, respectivul propulsor creste pretul de plecare al noului Volvo XC40 pana la 43.099 de euro, insa cumparatorii vor fi recompensati atat cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 6.5 secunde, cat si cu o viteza maxima de 230 km/h.

Volvo XC40 - Productie

Volvo XC40 - Productie

Volvo XC40 - Productie

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Volvo XC40 - Productie
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 22 Noiembrie 2017