A mai primit o turbina si a ajuns la patru. Cat de rapida este acum masina germana cu motor diesel

A mai primit o turbina si a ajuns la patru. Cat de rapida este acum masina germana cu motor diesel
  • BMW lansa la inceputul anului 2012 primul M550d xDrive din istorie
  • Modelul original oferea un propulsor diesel cu trei turbine si 381 CP
  • Noua generatie a primit o unitate cvadriturbo, capabila de 400 CP
Distribuie pe Facebook

Acompaniata de o transmisie automata cu opt rapoarte, unitatea de trei litri ascunsa sub capota livreaza tuturor celor patru roti o putere maxima de 400 CP.

BMW a luat prin surprindere intreaga industrie auto la inceputul anului 2012, atunci cand a lansat pe piata prima generatie a modelului M550d xDrive. Pusa in miscare de un propulsor diesel cu sase cilindri in linie si trei turbine, aceasta reusea sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in numai 4.7 secunde multumita celor 381 CP si 740 Nm din dotare.

Odata cu relansarea gamei Seria 5 de la sfarsitul lui 2017, versiunea M550d xDrive a trecut la o motorizare cu sase cilindri in linie si... patru turbine. Drept urmare, valorile maxime au crescut pana la 400 CP si 760 Nm, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza acum intr-un timp de 4.4 secunde, potrivit primelor informatii oficiale.

Asemeni modelului anterior, noul BMW M550d xDrive vine in standard alaturi de o cutie automata cu opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala. Totodata, si in cazul de fata se poate vorbi despre o viteza de top limitata la 250 km/h, respectiv un consum mediu de carburant... incredibil in contextul performantelor: doar 6.5 litri la 100 km.

Ce este drept, si pretul de vanzare starneste emotii puternice, versiunea M550d xDrive plecand in Romania de la 87.525 euro. Ca o comparatie, cel mai ieftin diesel oferit odata cu relansarea gamei Seria 5 este 520d - automobil cu motor in patru cilindri, de 190 CP, cutie manuala cu sase rapoarte si sistem de tractiune spate, care porneste de la 50.516 euro.

Revenind acum la subiectul principal al acestui material, uite cat de rapid este in lumea reala noul BMW M550d xDrive, singurul model din clasa mare echipat cu un propulsor cvadri-turbodiesel.

Distribuie pe Facebook
mai multe