Acest lucru nu trebuia sa se intample. Noua generatie OPEL CORSA scapata mai repede pe internet

Acest lucru nu trebuia sa se intample. Noua generatie OPEL CORSA scapata mai repede pe internet
  • Construita pe arhitectura CMP de la PSA Peugeot-Citroen
  • Preia motorizarile Peugeot-ului 208
  • Debuteaza oficial pe 4 iunie
Distribuie pe Facebook

Forumul francez Worldscoop a publicat cu putin timp in urma, pe internet, primele imagini cu noua generatie Opel Corsa. Lansarea oficiala a modelului de clasa mica este programata pentru ziua de 4 iunie.

Segmentul masinilor de clasa mica este unul foarte aglomerat. Este locul unde se infrunta modele precum Volkswagen Polo, Ford Fiesta sau Opel Corsa. Acesta din urma este pe punctul de a primit o mult-asteptata noua generatie, lucru care se va intampla pe 4 iunie.

Opel Corsa

Daca esti curios cum arata, nu trebuie sa mai astepti pana atunci. De ce? Pentru ca primele imagini cu modelul german tocmai au fost publicate pe internet de un forum de pasionati din Franta. Imaginile sunt destul de clare, astfel ca se pot observa toate noutatile de design cu care vine noul Corsa.

Opel Corsa

In poze apare versiunea electrica eCorsa, despre care CEO-ul Opel spunea cu cateva zile in urma ca "va putea fi comandata chiar de la inceput, la un pret atractiv". Chiar si asa, elementele estetice vor fi preluate de toate versiunile din gama, elemente care se aliniaza celui mai recent limbaj de design al producatorului din Russelsheim.

Opel Corsa

Interiorul a fost la randul sau modernizat, astfel ca regasim aici un instrumentar de bord digital, disponibil cel mai probabil optional sau pe nivelurile de echipare superioare si un display generos pentru sistemul multimedia.

Opel Corsa

Noua generatie Corsa a fost dezvoltata pe arhitectura Common Modular Platform (CMP) a gigantului PSA Peugeot-Citroen si va putea fi comandata cu lumini inteligente IntelliLux LED Matrix si cu stopuri LED. Cea mai usoara versiune va cantari sub o tona, mai exact 980 de kilograme.

Opel Corsa

Nu a fost confirmat oficial, dar cele mai multe voci sustin ca dezvoltarea modelului de clasa mica pe aceasta platforma inseamna si ca va prelua motorizarile introduse recent pe Peugeot 208. Este vorba de unitati pe benzina de 1.2 litri cu puteri cuprinse intre 75 si 130 CP dar si de un agregat diesel de 1.5 litri cu 100 de cai putere.

Opel Corsa

Spuneam mai sus ca noul Corsa va putea fi comandat si intr-o versiune electrica, denumita eCorsa. In ceea ce o priveste, sistemul de propulsie va fi imprumutat de la e-208, ceea ce inseamna ca autonomia ar urma sa fie de aproximativ 340 de kilometri. Lipseste insa o declaratie oficiala in acest sens, asa ca ramane sa aflam pe 4 iunie.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Opel Corsa
mai multe