Acesta este noul Audi A3 Sedan. Tot ce trebuie sa stii despre modelul de clasa compacta al nemtilor

Acesta este noul Audi A3 Sedan. Tot ce trebuie sa stii despre modelul de clasa compacta al nemtilor
  • Mai mare decat vechiul model
  • Design exterior si interior imbunatatit
  • Doua motorizari disponibile la lansare
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Ingolstadt a lansat oficial noua generatie A3 Sedan. Modelul de clasa compacta va putea fi comandat incepand cu luna aprilie si initial va fi disponibil cu doua motorizari.

La mai bine de o luna de la debutul noii generatii Audi A3 Sportback, constructorul german de automobile publica acum primele imagini si informatii cu privire la noul A3 Sedan.

Audi A3 Sedan

Modelul de clasa compacta a crescut in dimensiuni, comparativ cu vechiul model, masurand 4.5 metri lungime (+40 mm), 1.82 metri latime (+20 mm) iar inaltimea ajunge la 1.43 metri (+10 mm). In tot acest timp, ampatamentul a ramas neschimbat la 2.64 metri iar portbagajul poate inghiti tot 425 de litri de bagaje.

Chiar si asa, pasagerii au mai mult spatiu la interior.

Audi A3 Sedan

In ceea ce priveste infatisarea noului A3 Sedan, echipa de creatie de la Audi a facut treaba buna. In partea frontala, grila Singleframe, noile faruri si luminile de zi alcatuite din 15 segmente LED fura toate privirile.

Audi A3 Sedan

Privit din lateral, modelul german impresioneaza cu plafonul plonjat spre spate, pentru un look de coupe cu patru portiere, iar pe portbagaj iese discret in evidenta un eleron care, optional, poate fi comandat si din fibra de carbon.

Audi A3 Sedan

La interior, instrumentarul de bord complet digital, cu display de 10.25 inch sau 12.3 inch (Audi Virtual Cockpit), este incadrat de doua guri de ventilatie montate in partea de sus a bordului iar deasupra consolei centrale troneaza ecranul tactil, cu diagonala de pana la 10.1 inch, al sistemului de infotainment.

Audi A3 Sedan

Acesta este compatibil cu Apple CarPlay si Android Auto, iar printre serviciile oferite se numara inclusiv Car-To-X si, desigur, Audi Connect.

Audi A3 Sedan

Gama de motorizari va include pentru inceput doua unitati. Versiunea 35 TFSI vine echipata cu un propulsor pe benzina de 1.5 litri si 150 CP, conectat fie la o cutie manuala cu sase trepte fie la una automata cu sapte rapoarte si sistem mild-hybrid la 48V, iar varianta 35 TDI ascunde sub capota un agregat diesel de 2.0 litri cu 150 CP.

In cazul sau, clientii pot alege numai o transmisie automata cu sapte trepte.

Audi A3 Sedan

Ulterior, Audi A3 Sedan va putea fi comandat si alaturi de un motor de 1.0 litri si 110 CP (trei cilindri) dar si de un propulsor diesel de 2.0 litri cu 116 CP.

Audi A3 Sedan

Deasemenea, Audi ofera trei tipuri de suspensie pentru modelul de clasa compacta: standard, sport si o versiune cu amortizoare adaptive care, in cazul lui A3 Sportback, coboara caroseria cu 10 mm.

Audi A3 Sedan

Pe lista cu sisteme de asistenta regasim franarea automata de urgenta si sistem de avertizare la parasirea benzii de rulare (ambele standard), dar si Lane Change Assist, Exit Warnings, Cross-Traffic Alert sau Park Assist.

Audi A3 Sedan

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, noul Audi A3 Sedan va putea fi comandat incepand cu luna aprilie iar pretul de pornire in Germania este de 27.700 de euro.

Audi A3 Sedan

Audi A3 Sedan

Audi A3 Sedan

Audi A3 Sedan

Audi A3 Sedan

Audi A3 Sedan

Audi A3 Sedan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (43) Poze Audi A3 Sedan
mai multe