Adam, Ampera si Zafira Tourer - Opel face senzatie de la A la Z

Adam, Ampera si Zafira Tourer - Opel face senzatie de la A la Z
Opel face senzatie - producatorul auto din Russelsheim a dovedit acest lucru de mai multe ori in 2012, lansand o serie de produse noi care au obtinut peste 40 de premii nationale si internationale in Europa.
Distribuie pe Facebook
Printre cele mai recente premii se numara: Auto Trophy decernat modelului Ampera - pentru a treia oara - si noului autovehicul ADAM orientat spre lifestyle, precum si Volanul de aur in clasa de monovolume, pentru modelul Opel Zafira Tourer. Aceste distinctii incununeaza lunga lista de premii obtinute de Opel in 2012, care a inceput cu "Masina anului" pentru modelul electric Ampera in Europa, modelul fiind lansat in primavara.
Pe langa lansarea primului autovehicul electric adecvat pentru utilizarea zilnica, Opel a impresionat, de asemenea, prin lansarea noului SUV Mokka subcompact si a noii game Astra, ce include un sedan cu 4 usi si modelul Astra OPC de inalta performanta. Portofoliul Opel de autoturisme si autovehicule comerciale usoare este completat de noua generatie Combo, cu marea sa varietate de modele. Anul viitor vor fi lansate, de asemenea, autovehiculul de oras elegant, orientat spre lifestyle ADAM si elegantul autovehiculul decapotabil de dimensiuni medii Cascada.
"Opel le ofera clientilor exact ceea ce isi doresc prin intermediul noilor produse, nivelului ridicat de confort si sistemelor de asistenta de ultima generatie, intalnite de obicei la modelele din clasele superioare", a declarat Thomas Sedran, membru al Consiliului de Administratie Opel pentru Operatiuni, Dezvoltarea afacerii si Strategii Corporatiste, in urma reactiilor pozitive atrase de modelele Opel in 2012 atat din partea clientilor, cat si din partea expertilor. Acesta a adaugat ca "se va mentine ritmul rapid al lansarilor de noi modele si tehnologii". "Ceea ce inseamna ca anul viitor vom continua sa raspundem diferitelor nevoi ale clientilor, oferind cel mai actual, modern si vast portofoliu de pana in prezent."
Tehnologii revolutionare: modele Opel ecologice cu personalitate
La inceputul anului 2012, viitorul autovehiculului a inceput sa se contureze. Odata cu lansarea modelului Ampera, un autovehicul electric adecvat pentru utilizarea zilnica, Opel a introdus un segment nou in industria auto din Europa. Pentru prima data, cei care conduc un autovehicul electric nu mai trebuie sa isi faca griji ca vor ramane in pana din cauza bateriei descarcate. Acest lucru este posibil datorita conceptului revolutionar de propulsie al modelului Ampera, prin intermediul unui motor electric si functiei de autonomie extinsa, de peste 500 de km, fara a fi nevoie de oprirea la o statie de alimentare. Conceptul se bucura de un mare succes: la Salonul Auto de la Geneva, modelul Ampera a fost desemnat "cel mai popular autovehicul nou-venit in Europa" si a castigat prestigiosul premiul "Masina Anului 2012". Acesta a fost doar unul dintre cele aproape 30 de premii acordate modelului Ampera in Europa in 2012, pe masura ce a devenit cel mai de succes autovehicul electric de pe piata.
La Geneva a avut loc, de asemenea, lansarea modelului Opel Mokka si a puternicului Astra OPC. Cu o viteza maxima de 250 km/h si un motor de 2 litri ce dezvolta o putere de 206 kW/280 cp, versiunea de inalta performanta a modelului GTC Astra este cel mai rapid si mai puternic model Astra de pana in prezent.
Modelul Opel Mokka este o aparitie noua in segmentul de SUV-uri subcompacte. Cu o lungime totala de 4,28 m, acesta se bucura de toate avantajele unui SUV clasic, de mari dimensiuni, intr-o forma actualizata. De asemenea, modelul Mokka respecta promisiunea Opel de a imbina un design atragator cu tehnologii inovatoare si functii specifice clasei superioare. Printre acestea se numara tractiunea integrala adaptiva si ESP(r)Plus, cu sistemul de asistenta la pornirea in rampa si sistemul de control la deplasarea in panta, si a doua generatie a camerei video frontale Opel Eye, cu sistemul de avertizare privind o coliziune frontala, sistemul imbunatatit de recunoastere a indicatoarelor rutiere, avertizarea privind parasirea benzii de rulare si AFL+. Cea de-a doua generatie a suportului de biciclete FlexFix disponibila pentru modelul Mokka poate transporta pana la trei biciclete si chiar patru in cazul modelului Zafira Tourer.
Noul motor BiTurbo diesel dinamic si cu consum redus de carburant, cu un concept de racire inovator, reprezinta inceputul unui nou capitol pentru gama Insignia. Peste 500.000 de unitati Insignia au iesit deja de pe linia de asamblare din Russelsheim. Aceasta unitate de 2 litri dezvolta o putere de 143 kW/195 cp si genereaza un cuplu de 400 Nm si, in cazul variantei sedan cu 4 usi si tractiune pe puntea fata, are un consum de numai 4,9 l/100 km (129 g de CO2/km). Astfel, Insignia 2.0 BiTurbo este unul dintre modelele cu cel mai redus consum de carburant din clasa medie. Printre caracteristicile principale ale motorului cu 4 cilindri si sistem de injectie common-rail se numara sistemul cu doua turbocompresoare secventiale cu doua stadii de supraalimentare, precum si doua intercoolere.
Vara aceasta, gama Astra imbunatatita a fost prezentata in premiera la Salonul Auto International de la Moscova, incluzand un nou model sedan, sisteme de asistenta pe baza de senzori radar si un design modern. A fost prima premiera mondiala a unui autovehicul Opel pe piata cu crestere semnificativa din Rusia. De asemenea, motorul BiTurbo devine cea mai performanta unitate diesel din dotarea modelului Astra.
Cu ADAM, campionul individualizarii, catre un succes sportiv
In cel de-al 150-lea an de existenta, marca din Russelsheim a revenit in liga germana de fotbal. Inca de la inceputul sezonului, Opel a fost "Partenerul oficial premium" pentru urmatoarele cluburi din prima liga germana: Bayer 04 Leverkusen, Fortuna Dusseldorf, Mainz 05 si SC Freiburg, precum si pentru campioana en-titre a Germaniei, Borussia Dortmund.
Opel se implica si in cursele auto. In 2013, varianta Astra OPC modificata si noul ADAM pentru raliuri vor demonstra cunostintele Opel in domeniul curselor auto. Modelul Astra OPC, de exemplu, va concura in cursa anuala de 24 de ore de la Nurburgring, iar modelul ADAM va participa la cursa europeana ADAC Opel Rallye Cup, creata in colaborare cu renumitul club auto german.
Cu o lungime mai mica de 3,70 m si o latime de doar 1,72 m (fara oglinzi), Opel ADAM a fost atractia principala cu ocazia lansarii sale la Salonul Auto de la Paris din luna septembrie. Deschizatorul de drumuri urban se bucura de un potential de personalizare practic nelimitat, ce include o gama larga de capitonaje stilate ale plafonului, lumini indirecte ce lumineaza consola centrala si cleme ornamentale colorate pentru jante. Noul sistem infotainment IntelliLink, care integreaza smartphone-ul proprietarului in autovehicul (Android si Apple iOS) transforma modelul ADAM in autovehiculul de mici dimensiuni cu cea mai buna conexiune de pe piata. Anul viitor, sistemul va fi disponibil intr-o forma adaptata si pentru alte modele Opel.
Opel isi actualizeaza si portofoliul de sisteme de propulsie. Ca un prim pas, anul viitor va fi lansata o noua gama de motoare pe benzina de dimensiuni medii, cu turbocompresor si injectie directa de carburant. Aceasta va fi urmata de o noua generatie de motoare turbo-diesel de dimensiuni medii.
Modelul decapotabil Cascada atletic, de dimensiuni medii urmeaza sa fie lansat in primavara anului 2013

Modelul decapotabil Opel Cascada atletic, de dimensiuni medii este un autovehicul stilat si rafinat cu 4 locuri, cu o silueta eleganta si alungita si un acoperis din material textil de inalta calitate. Personajul principal din gama de sisteme de propulsie destinata modelului Cascada este motorul pe benzina 1.6 SIDI Turbo ECOTEC, cu o putere de 125 kW/170 cp. Acest prim-venit in noua gama de motoare pe benzina de dimensiuni medii este proiectat pentru a imbina un cuplu deosebit de uniform cu un consum de carburant redus considerabil. Urmand sa fie lansat pe piata la inceputul anului 2013, modelul Cascada va indeplini, pe intreaga durata a anului, visele celor pasionati de autovehicule decapotabile.

Distribuie pe Facebook
mai multe