Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde: Hot-hatch-ul cu inima de supercar

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde: Hot-hatch-ul cu inima de supercar
  • Italienii de la Alfa Romeo vor lansa in cadrul Salonului de la Geneva noua Giulietta Quadrifoglio Verde
  • Hot-hatch-ul din Torino se bucura de acelasi propulsor si aceeasi cutie de viteze precum supercarul 4C
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 6.6 secunde, in timp ce viteza maxima depaseste 240 km/h
Distribuie pe Facebook

Italienii de la Alfa Romeo au dezvaluit zilele acestea primele detalii si fotografii oficiale ale noii Giulietta Quadrifoglio Verde, singurul hot-hatch din lume care se poate lauda cu prezenta sub capota a unui motor de supercar. Despre ce este insa vorba mai exact, ramane sa aflam chiar din randurile urmatoare.

Desfasurata in perioada 6 - 16 martie 2014, cea de-a 84-a editie a Salonului Auto de la Geneva se anunta un adevarat festin pentru iubitorii de hot-hatch-uri, italienii de la Alfa Romeo urmand a profita de acest eveniment pentru a dezvalui in fata intregii planete noua Giulietta Quadrifoglio Verde.

Asemeni supercarului 4C, versiunea de inalta performanta a hatchback-ului de clasa compacta din Torino se poate lauda cu prezenta sub capota a unui propulsor turbo din aluminiu, cu patru cilindri si capacitate de 1.75 litri, capabil sa produca nici mai mult, nici mai putin de 240 cai putere. Transmisia valorilor maxime catre rotile maxime se realizeaza exclusiv prin intermediul unei cutii cu sase rapoarte si dublu ambreiaj, preluata si aceasta tot de pe supercarul 4C, primii 100 km/h venind astfel dupa doar 6.6 secunde. Viteza maxima? Peste 240 de kilometri pe ora!

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde

Ca o scurta comparatie, cea de-a saptea generatie a modelului Volkswagen Golf GTI accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6.5 secunde in versiunea standard, in timp ce varianta Performance are nevoie de numai 6.4 secunde pentru a reusi aceeasi performanta. De asemenea, hot-hatch-ul companiei germane de automobile se mai bucura si de o viteza maxima de 246, respectiv 250 de kilometri pe ora - asa cum probabil ti-ai dat deja seama, aceasta variaza in functie de numarul cailor putere regasiti in compartimentul motor.

Revenind insa la oile noastre, pe langa performantele deloc neglijabile, noua Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde mai iese in evidenta si printr-un aspect exterior extrem de atractiv, caracterizat de numeroase detalii sinoniment cu sportivitatea, precum spoilerele fata si spate agresiv stilizate, pragurile laterale proeminente, evacuarea dubla sau jantele pe 18 inci ce ascund etriere finisate in rosu.

Pentru cei care viseaza la un plus de exclusivitate, versiunea de inalta performanta a hatchback-ului de clasa compacta din Torino va fi disponibila la vanzare si intr-o editie limitata la numai 500 de exemplare, botezata "Launch Edition" si accesorizata cu numeroase elemente din fibra de carbon, plus trei nuante exterioare unice - Alfa Red, Competizione Red si Magnesio Grey.

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde

Distribuie pe Facebook
mai multe