Alfa Romeo Stelvio: un nou SUV ce poarta numele unei trecatori alpine

Alfa Romeo Stelvio: un nou SUV ce poarta numele unei trecatori alpine
  • Masina ar putea avea motorul de 500 cp de pe Giulia
  • Lansarea conceptului, prevazuta pentru Geneva
  • BMW X3, rivalul principal al SUV-ului compact
Distribuie pe Facebook

Chiar daca in trecut a mai cochetat cu segmentul masinilor dedicate mersului in tot-teren, Alfa Romeo are de gand sa isi scoata capul din bula anonimatului si sa devina iar un succes de piata. Evident, asa cum face orice producator din zilele noastre: lansand pe piata un SUV.

Se pare ca Alfa Romeo are de gand sa lanseze pe piata un SUV ce va purta numele Stelvio, adica numele celebrei trecatori din Alpi pe care am traversat-o si noi cu ocazia unei plimbari alaturi de masini si motociclete BMW. Si chiar daca Stelvio inseamna inaltime, aer curat, curbe si viraje infinite, se pare ca este un nume destul de bun pentru viitorul SUV al marcii italiene. Cel putin, asa se zvoneste acum, inaintea Salonului Auto de la Geneva editia 2016, unde Alfa se pare ca va veni cu un concept.

Un lucru este clar: Alfa Romeo este cam ratacita in ultima vreme si nu isi cunoaste pozitia pe piata, din pacate. Grupul Fiat-Chrysler care detine si marca Alfa nu a gasit momentan reteta magica pentru ea si, din pacate, doar cu modele precum Giulia si 4C, viitorul nu suna tocmai roz. Dar ultima miscare, aceea de a lansa un SUV, s-ar putea dovedi salvatoare.

Alfa Romeo Stelvio

In trecut, Alfa Romeo a mai avut un pseudo-SUV. E vorba de Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4, o masina inaltata, cu tractiune integrala, dar la bordul careia soferul nu putea aborda drumuri extreme ci doar vreun drum de pamant. Oricum, masina acelor vremuri nu a avut succes si s-a vandut in numar foarte mic, dar acest lucru speram ca se va schimba odata ce noua Alfa Romeo Stelvio o sa fie lansata in 2017.

Masina italienilor se pare ca va avea motorizarile de pe limuzina Giulia: adica un V6 twin-turbo care produce 500 cp, pentru versiunea de top, dar si motorizarile diesel de 2.2 litri. Tractiunea va fi similara cu cea de pe viitorul Maserati Levante, masina care va debuta anul acesta, insa fara sisteme pretentioase de asistenta in teren accidentat si nici suspensie reglabila. Din pacate, sau din fericire, Alfa Romeo Stelvio va ramane un SUV pentru mersul pe asfalt, asa cum sunt si rivalii directi, BMW X3, Audi Q5 si Mercedes-Benz GLC. Stelvio va fi vandut incepand cu 2017, dar avem sanse sa vedem cum arata luna viitoare, la Geneva.

Distribuie pe Facebook
mai multe