Am aflat ce coace divizia Polestar de la Volvo: un coupe de peste 600 de cai

Am aflat ce coace divizia Polestar de la Volvo: un coupe de peste 600 de cai
  • Polestar lucrea la primul model de sine statator
  • Acesta va fi un coupe cu doua usi
  • Propulsia va fi una hibrida, de aproximativ 600 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, primul model dezvoltat de divizia de performanta a suedezilor de la Volvo va fi un coupe cu doua usi. Acesta ar urma sa debuteze oficial cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie.

Dupa ce a optimizat mai multe modele din gama actuala Volvo, precum V60, V90, XC90, S90 si XC60, divizia de performanta Polestar se pregateste sa lanseze primul model de sine statator de cand a devenit parte integrata a brand-ului suedez.

Volvo S60 Polestar

Aceasta fuziune a avut loc la finalul lunii iunie, atunci cand am aflat printre altele ca viitoarele modele sportive vor fi electrificate. La momentul respectiv nu existau informatii concrete cu privire la modelul de debut, insa acum britanicii de la Autocar sustin ca au aflat cateva detalii interesante despre acesta.

Volvo S60 Polestar

Potrivit acestora, Polestar urmeaza sa lanseze un coupe cu doua usi, care va fi propulsat de unitatea hibrida care echipeaza in prezent SUV-ul XC90 T8. Aceasta este formata dintr-o unitate termica, turbo, de 2.0 litri care dezvolta 320 de cai putere, alaturi de care avem un motor electric de aproximativ 81 de cai putere.

Volvo S60 Polestar

In cazul sportivei insa, acest propulsor va fi capabil de peste 600 de cai putere. Inginerii recunosc ca nu este usor sa ajungi la aceasta valoare, dar din cate se pare, acestia s-ar putea sa sacrifice o parte din autonomia electrica in favoarea performantei. Un lucru care nu-i va deranja cu siguranta pe viitorii clienti.

Volvo S60 Polestar

Numele primului model Polestar ramane deocamdata necunoscut, insa cel mai probabil il vom afla in urmatoarele doua luni, deoarece debutul oficial l-ar putea reprezenta Salonul Auto de la Frankfurt.

Volvo S60 Polestar

Totodata, divizia de performanta a suedezilor nu se opreste aici. Unele voci sustin ca aceasta se gandeste deja la un al doilea model, despre care momentan nu se cunoaste niciun detaliu.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volvo S60 Polestar
mai multe