Am aflat preturile noului Hyundai i30. Uite cat costa in Romania rivalul lui Golf

  • Hyundai a lansat o noua generatie a modelului i30 in toamna anului trecut, la Salonul de la Paris
  • Compacta sud-coreeana a ajuns in cele din urma si Romania, la preturi care pornesc de la 16.247 euro
  • Versiunea de baza ascunde sub capota o motorizare turbo in trei cilindri, de un litru si 120 CP
Distribuie pe Facebook

Cinci luni mai tarziu de la debutul ei public, cea mai noua generatie a modelului Hyundai i30 a fost lansata si pe piata din Romania.

Prezentata in fata lumii intregi cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Paris in toamna anului trecut, compacta de origine sud-coreeana propune un design complet regandit la nivel de exterior, cu o grila supradimensionata a radiatorului, dar si blocuri optice alungite ori prize verticale de aer cu LED-uri incorporate.

Nou-nout este, de asemenea, si departamentul interior, capitol la care cea de-a treia generatie a modelului Hyundai i30 puncteaza in special prin ecranul tactil cu o diagonala de pana la opt inch pozitionarea in partea superioara a consolei centrale - trecuta, la randul ei, prin mai multe modificari vizibile cu ochiul liber.

Spatiul destinat ocupantilor reprezinta un alt punct forte al compactei de origine sud-coreeana, comunicatul de presa publicat la mijlocul lunii octombrie a lui 2016 anuntand atat un plus de 40 de milimetri pentru lungimea caroseriei, cat si un total de pana la 1.301 litri pentru capacitatea de incarcare a portbagajului.

Gama de motorizari cuprinde, in schimb, o varietate de unitati aspirate ori supraalimentate pe benzina si motorina, clientii celei de-a treia generatii a modelului Hyundai i30 avand de ales intre un 1.0 T-GDI de 120 CP, un 1.4 MPI de 100 CP, un 1.4 T-GDI de 140 CP, dar si un 1.6 CRDi de 95, 110 sau 133 CP.

Valorile maxime anterior mentionate ajung catre puntea fata chiar si printr-o cutie cu dublu ambreiaj, aceasta regasindu-se pe o lista care mai promite si alte tehnologii de ultima ora, precum pilot automat adaptiv, franare autonoma de urgenta, asistent pentru pastrarea benzii de rulare si asa mai departe.

In ceea ce priveste pretul de vanzare al compactei de origine sud-coreeana, cea de-a treia generatie a modelului Hyundai i30 porneste pe piata din Romania de la 16.247 de euro - pret valabil pentru versiunea cu motorizare 1.0 T-GDi 120 CP, respectiv nivelul de echipare Launch Edition HIGHWAY.

La polul opus se regaseste varianta de echipare 1.6 CRDi 136 CP care, impreuna cu nivelul de echipare Launch Edition EXCLUSIVE, imping nota de plata pana la 19.936 de euro. Important de precizat, in aceste sume este inclus si un discount de aproximativ 2.500 de euro oferit de Hyundai Romania.

Hyundai i30 - Preturi si dotari

Hyundai i30 - Preturi si dotari

Hyundai i30 - Preturi si dotari

Hyundai i30 - Preturi si dotari

Hyundai i30 - Preturi si dotari

Hyundai i30 - Preturi si dotari

Hyundai i30 - Preturi si dotari

Hyundai i30 - Preturi si dotari

Hyundai i30 - Preturi si dotari

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Hyundai i30 - Preturi si dotari
mai multe