Am aflat puterea noii Honda Civic Si. Nu are nicio sansa in fata Golf-ului GTI

  • Honda a anuntat puterea noului Civic Si
  • Propulsorul de 1.5 litri turbo dezvolta 205 cai putere
  • Cuplul de 260 Nm este disponibil de la 2.100 de rotatii pe minut
Distribuie pe Facebook

Honda a confirmat puterea dezvoltata de propulsorul de 1.5 litri turbo de sub capota noului Civic Si. Cea mai viabila alternativa pentru versiunea de performanta Type R a fost prezentata in premiera cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles de anul trecut.

Honda Civic este cu siguranta unul dintre cele mai longevive modele din industria automobilistica, reusind sa ajunga la a 10-a generatie. Dupa prezentarea versiunii standard, dar si a variantei de performanta Type R cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, a venit randul celei mai viabile alternative pentru aceasta din urma sa debuteze public.

Honda Civic Si Coupe si Sedan

Civic Si este disponibila atat coupe cat si sedan, iar la exterior propune un aspect sportiv, o grila neagra a radiatorului, bare de protectie cu design agresiv, sistem de evacuare cu iesire plata montata pe mijloc si o aripa spate potrivita.

Honda Civic Si Coupe si Sedan

Caracterul sportiv este sustinut si de habitaclu, unde regasim scaune scoica cu tetiere incorporate, cusaturi rosii, ornamente din fibra de carbon falsa, tapiterie din material textil si un volan in trei spite.

Honda Civic Si Coupe si Sedan

Stiam ca sub capota noului model se va regasi un propulsor de 1.5 litri turbo, insa performantele acestuia nu au fost cunoscute pana acum cand constructorul japonez de automobile le-a dat publicitatii. Astfel, unitatea in 4 cilindri dezvolta 205 cai putere la 5.700 de rotatii pe minut, si 260 Nm cuplu, disponibil de la 2.100 rpm.

Honda Civic Si Coupe si Sedan

Zvonurile initiale indicau faptul ca noul Civic Si va beneficia de o putere crescuta a motorului, undeva intre 220 si 230 de cai putere, pentru a se putea bate de la egal la egal cu Volkswagen-ul Golf GTI sau Ford-ul Focus ST, insa din motive necunoscute inca, inginerii Honda au ales sa joace putin cam defensiv.

Honda Civic Si Coupe si Sedan

Pachetul tehnic este completat de un sasiu mai usor si mai rigid, o transmisie manuala cu cursa scurta, un diferential cu alunecare limitata, directia sport variabila si de un set de suspensii active.

Honda Civic Si Coupe si Sedan

Pretul ramane inca un mister, insa asa cum mai spus, noul Civic Si este asteptat sa coste ceva mai mult decat versiunea standard. Vorbim astfel de o suma cuprinsa intre 20.000 si 25.000 de dolari, apropiata de pretul rivalilor din segment.

Honda Civic Si Coupe si Sedan

Honda Civic Si Coupe si Sedan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Honda Civic Si Coupe si Sedan
mai multe