Am trait sa o vedem si p-asta. Noua masina de la AMG are un motor cu sase cilindri in linie si tractiune integrala!

Am trait sa o vedem si p-asta. Noua masina de la AMG are un motor cu sase cilindri in linie si tractiune integrala!
  • Mercedes-AMG prezinta noul CLS 53 4Matic+
  • Automobilul ofera un sistem micro-hibrid cu pana la 457 CP
  • Configuratia este oferita si pe E-ul cu doua usi
Distribuie pe Facebook

Atunci cand spui AMG, automat vorbesti despre motoare V8 si tractiune spate. Noua masina a nemtilor nu indeplineste insa niciuna dintre aceste doua cerinte ale sportivelor clasice.

Ultima perioada de timp a generat numeroase schimbari in gama Mercedes-AMG, divizia de inalta performanta a companiei germane marcand numeroase premiere: primul hot-hatch din istorie, primul model comercializat sub indicativul 43, primul automobil cu o transmisie automata in noua rapoarte s.a.m.d.

Atunci cand concurenta credea ca seria surprizelor a luat sfarsit, marca din Affalterbach dovedeste contrariul. Acesta este primul CLS 53 din istoria diviziei Mercedes-AMG si, totodata, primul model de inalta performanta al companiei germane echipat cu un sistem de propulsie electrificat.

Mercedes 53 AMG

Mercedes 53 AMG

Mercedes 53 AMG

Mai precis, sub capota noului Mercedes-AMG CLS 53 4Matic+ intalnim o motorizare cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri, pe care inginerii au supraalimentat-o atat cu o turbina conventionala, cat si cu un compresor electric. Astfel, germanii au obtinut nu mai putin de 435 CP si 520 Nm.

Totodata, primul Mercedes-AMG CLS 53 4Matic+ din istorie mai dispune si de un demaror-alternator integrat, care alimenteaza sistemul electric pe 48V si ofera 22 CP in plus pentru scurte perioade de timp. Dupa cum o sugereaza si denumirea lui, automobilul german de inalta performanta se bucura in standard de 4x4.

Drept urmare, cu pedala de acceleratie la podea, acelasi Mercedes-AMG CLS 53 4Matic+ reuseste sa sprinteze de la 0 la 100 km/h numai 4.5 secunde. Viteza maxima urca pana la 270 km/h cu pachetul AMG Driver bifat, in timp ce consumul mediu de carburant se invarte in jurul valorii de 8.4 litri la 100 km.

In acelasi timp cu noul CLS, o versiune de inalta performanta 53 AMG 4Matic+ vor primi si modelele E-Class Coupe / Cabriolet. Si in cazul acestora meniul tehnic va combina un sistem de propulsie micro-hibrid cu pana la 457 CP, cuplat tot la un sistem de tractiune integrala cu vectorizare a cuplului.

Pentru moment nu exista niciun fel de informatie cu privire la pretul ultimelor automobile din familia Mercedes-AMG, insa toate variantele 53 AMG 4Matic+ au fost echipate si cu o cutie automata in noua trepte, suspensie sport sau frane pe masura. Si, nu in ultimul rand, mai multe elemente vizuale agresiv stilizate.

Mercedes 53 AMG

Mercedes 53 AMG

Mercedes 53 AMG

Mercedes 53 AMG

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (49) Poze Mercedes 53 AMG
mai multe