Apar primele informatii despre viitoarea Serie 4 GT. Cand se lanseaza si ce aduce ea

Apar primele informatii despre viitoarea Serie 4 GT. Cand se lanseaza si ce aduce ea
  • BMW Seria 4 Gran Turismo va fi lansata in 2019
  • Aceasta va avea si o versiune electrica
  • Nemtii o dezvolta ca un rival direct pentru Tesla Model 3
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente zvonuri, BMW va lansa o noua Seria 4 Gran Turismo in 2019. Aceasta va inlocui astfel actuala Seria 4 Gran Coupe, care nu a reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor si a inregistrat vanzari slabe.

Constructorul bavarez de automobile se dezvolta din ce in ce mai mult in segmentul masinilor electrice. Astfel, dupa succesul celor doua modele din gama i, BMW pregateste un Mini electric pentru 2018, o versiune electrica a SUV-ului X3, programata pentru 2019, dar si un nou Seria 4 Gran Turismo.

Surse din cadrul brand-ului german, citate de publicatia britanica Autocar, au dezvaluit ca acesta din urma va fi lansat peste 2 ani, si mai mult de atat, in 2020 va primi o versiune full-electrica. Insa sa le luam pe rand.

Noul Gran Turismo urmeaza sa inlocuiasca in gama varianta Gran Coupe, care s-a dovedit a fi o dezamagire in ceea ce priveste vanzarile. Initial, clientii vor putea opta pentru o motorizare pe benzina care ramane deocamdata necunoscuta si pentru un plug-in hybrid. La un an de la lansarea oficiala, acestora li se va alatura o versiune electrica.

Bavarezii au planuri mari pentru aceasta, deoarece intentioneaza sa o faca rivalul direct al mult-asteptatei Tesla Model 3. Un obiectiv destul de indraznet, pe care oficialii BMW nici nu se gandesc sa nu-l atinga.

Pentru a putea face acest lucru, noul Seria 4 Gran Turismo va fi in primul rand performant. Unitatea de propulsie va dezvolta peste 350 de cai putere, iar autonomia oficiala va fi de 500 de kilometri cu un plin. Detaliile despre bateria Li-Ion sunt deocamdata foarte putine, insa cel mai probabil aceasta va fi de 90 kWh sau 70 kWh.

Distribuie pe Facebook
mai multe