Apar tot mai multe informatii despre noul Audi A8. Ce spun cele mai recente

Apar tot mai multe informatii despre noul Audi A8. Ce spun cele mai recente
  • Noul Audi A8 va fi disponbibil si cu o motorizare micro-hibrida
  • Pe viitor acesta va integra si o propulsie plug-in hybrid
  • Se lanseaza pe data de 11 iulie
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui purtator de cuvant al constructorului german de automobile, noua generatie a limuzinei A8 va beneficia de un sistem de propulsie micro-hibrid, iar pe viitor va putea integra si o versiune plug-in hybrid.

Audi intentioneaza sa lanseze noua generatie A8 pe data de 11 iulie in cadrul unui eveniment care va avea loc la Barcelona, iar cu putine luni ramase pana atunci, apar tot mai multe informatii care sa le "indulceasca" asteptarea celor mai inraiti fani. Cele mai recente detalii se refera la gama de motorizari si la greutatea totala a masinii, dar si la materialele folosite in constructia sasiului.

Astfel, pe langa propulsoarele conventionale, noul A8 ar urma sa beneficieze pentru inceput de un sistem micro-hibrid, alcatuit dintr-un motor electric de mici dimensiuni si o baterie de 48 de volti care nu va putea fi incarcata la priza. La ceva timp dupa ce va fi disponibil pe piata, varful de gama al nemtilor va primi si o versiune plug-in hybrid, destinata celor care vor un sistem de propulsie "curat", insa nu vor sa renunte la motorul termic.

Adoptarea unor astfel de tehnologii are si dezavantaje, unul dintre cele mai importante fiind cresterea greutatii totale a masinii, ca urmare a faptului ca Audi trebuie sa intareasca structurile de siguranta. Potrivit zvonurilor, noua generatie A8 ar urma sa fie cu 51 de kilograme mai grea decat modelul pe care il inlocuieste.

Audi Prologue

Rezolvarea vine tot din partea inginerilor din Ingolstadt care planuiesc sa foloseasca in premiera un aliaj imprumutat din industria aeronautica, compus din otel, aluminiu, magneziu si fibra de carbon, in constructia sasiului pentru a minimaliza aceasta crestere inevitabila a masei.

"Cresterea de greutate se datoreaza necesitatii de a acomoda noi propulsii alternative, dar si prin prisma specificatiilor cerute de clienti," a tinut sa precizeze Tim Hammerle, unul dintre inginerii care lucreaza la noul A8.

Fiind vorba despre un varf de gama care va incerca sa recupereze terenul pierdut in fata rivalilor de la Mercedes si BMW, noul Audi A8 va propune performante de top, materiale de cea mai buna calitate si un spatiu interior mai mult decat generos. De acest lucru se vor bucura in special pasagerii din spate, care vor avea cu 28 de milimetri mai mult spatiu la nivelul genunchilor si cu 14 milimetri in plus la nivelul capului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 Aprilie 2017