Aproape Oficial: Acesta este noul Volkswagen Golf R!

Aproape Oficial: Acesta este noul Volkswagen Golf R!
  • Noul Volkswagen Golf R debuteaza la Frankfurt Motor Show
  • Modelul ascunde sub capota un 2.0 turbo de 300 cai putere
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 4.9 secunde
Distribuie pe Facebook

Cea mai noua generatie a hot-hatch-ului german promite 300 cai putere, 380 Newton-Metri si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in mai putin de cinci secunde. Suna bine, nu-i asa?

Asteptat sa debuteze in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt de luna viitoare, noul Volkswagen Golf R se diferentiaza de versiunea standard numai prin cateva detalii exterioare speciale, spoilerul fata complet redesenat si spoilerul spate inzestrat cu un difuzor de aer, plus cele patru tips-uri ale sistemului de evacuare fiind dintre cele mai reprezentative.

Cu toate acestea, nu vor trece neobservate nici grila radiatorului accesorizata cu o lamela cromata dispusa orizantal, nici eleronul atasat plafonului, dar nici jantele de dimensiuni generoase, cu design in cinci spite. In ceea ce priveste interiorul, fotografiile oficiale lipsesc cu desavarsire la acest moment, insa nu ar fi de mirare ca ultima generatie a hot-hatch-ului german sa se bucure de aparitia unor scaune si a unui volan sport.

Volkswagen Golf R

Daca aspectul stilistic nu te-a convins insa, atunci ar trebui sa arunci o privire asupra fisei cu specificatii tehnice. O fisa cu specificatii tehnice ce anunta prezenta sub capota a unui propulsor turbo de doi litri, capabil sa livreze celui aflat la volan nu mai putin de 300 cai putere, 380 Newton-Metri. Sistemul de tractiune integrala nu lipseste nici de-aceasta data, astfel ca primii 100 km/h vin dupa numai 5.3 secunde.

Asta in cazul in care optezi pentru versiunea cu transmisie manuala in sase rapoarte. In cazul in care optezi pentru cutia DSG disponibila in mod optional, acceleratia de la 0 la 100 km/h ca cobori sub pragul celor cinci secunde, pana la un impresionant 4.9 secunde! Referitor la viteza maxima, aceasta va fi limitata, indiferent de transmisia aleasa, la 250 kilometri pe ora.

De asemenea, viitorii cumparatori vor mai avea la dispozitie si posibilitatea de a opta pentru sasiul adaptiv DCC, ce ofera patru setari diferite ale suspensiei - Eco, Normal, Individual si, nu in ultimul rand, Race.

Volkswagen Golf R

Distribuie pe Facebook
mai multe