Atinge suta mult mai repede decat declara producatorul. Test de acceleratie cu BMW 530d

Atinge suta mult mai repede decat declara producatorul. Test de acceleratie cu BMW 530d
  • Noul BMW 530d ofera un motor diesel de trei litri si 265 CP
  • Acceleratia pana la 100 km/h dureaza, oficial, 5.7 secunde
  • Pretul de pornire al modelului bavarez este de 59.084 euro
Distribuie pe Facebook

Potrivit datelor facute publice de BMW, noul 530d are nevoie de 5.7 secunde pentru a sprinta pana la 100 de kilometri pe ora. In realitate insa, automobilul bavarez reuseste sa se achite de aceasta sarcina... mult mai repede.

Asemeni predecesorului sau, noul BMW Seria 5 este disponibil la vanzare in mai multe versiuni de motorizare. Un exemplu in acest sens il reprezinta varianta 530d, pusa in miscare de o unitate turbodiesel cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri.

Sub capota se ascund 265 de cai putere si 620 Nm, livrati in cazul de fata exclusiv puntii spate. De aceasta operatie se ocupa o cutie automata cu opt rapoarte, iar acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza in 5.7 secunde, potrivit datelor oficiale.

In realitate insa, performantele noului BMW 530d sunt si mai impresionante. Un test realizat de publicatia Automann scoate la iveala ca automobilul bavarez cu motor diesel in sase cilindri are nevoie, de fapt, de 5.1 secunde, pentru a se achita de sarcina respectiva.

Tot din urmatorul material video aflam si ca sprintul de la 0 la 200 km/h dureaza 20.3 secunde. Pentru a atinge viteza maxima, limitata de inginerii companiei din Munchen la 250 de kilometri pe ora, sunt necesare 40.1 secunde, in cazul in care te intrebai.

Daca ti-am facut cumva pofta de BMW 530d, ei bine... afla ca automobilul bavarez cu motor diesel de trei litri porneste in Romania de la 59.084 de euro. Compania ofera inclusiv o versiune cu tractiune integrala pentru aproximativ 2.700 de euro in plus.

Echiparea standard cuprinde, printre altele, proiectoare de ceata cu tehnologie LED, instalatie de spalare a farurilor, dar si jante din aliaj cu diametrul de 17 inch. Fara costuri suplimentare sunt oferite, de asemenea, si climatizarea automata sau navigatia Business.

La capitolul optionale, noul BMW 530d propune cheie cu display, iluminare ambientala si trapa electrica. In plus costa si farurile adaptive LED, volanul incalzit, scaunele ventilate, functia Soft Close pentru portiere sau sistemul Bowers & Wilkins Diamond, de exemplu.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 29 Septembrie 2017