Au anuntat in sfarsit data lansarii. Mercedes confirma ca aduce noul AMG GT de 816 cai la Geneva

  • Mercedes lanseaza noul AMG GT la Geneva
  • Sedan-ul coupe dispune de un sistem de propulsie hibrid
  • Puterea totala este de 816 cai
Distribuie pe Facebook

Un oficial de rang inalt din cadrul Mercedes-Benz a confirmat ca noul AMG GT va fi lansat oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din luna martie. Conceptul care prefateaza modelul de serie a debutat anul trecut in cadrul aceluiasi eveniment.

In urma cu doi ani, constructorul german de automobile a anuntat ca lucreaza la un sedan-coupe de inalta performanta, botezat AMG GT. Conceptul a debutat in fata publicului larg anul trecut la Geneva, iar acum, brand-ul din Stuttgart da dovada de consecventa si anunta ca versiunea de productie va fi prezentat in cadrul aceluiasi salon auto.

Mercedes-AMG GT Concept

Confirmarea a venit din partea lui Tobias Moers, seful diviziei Mercedes-AMG, asadar informatia depaseste cu mult stadiul de zvon.

Prototipurile au fost surprinse de nenumarate ori in teste, iar in ciuda camuflajului des care ii acoperea cele mai importante linii, s-a putut observa ca design-ul exterior nu s-a distantat foarte mult de cel al conceptului. Insa cea mai mare noutate va fi regasita sub capota, sau mai bine spus sub caroserie.

Mercedes-AMG GT Concept

Aici ne referim la unitatea de propulsie, care asa cum bine stii va fi una hibrid de mare putere. Aceasta va fi formata dintr-un agregat twin-turbo V8 de 4.0 litri si un motor electric, iar puterea totala va fi de 816 cai. Din meniu nu lipseste o tractiune integrala si o transmisie automata cu noua trepte.

Mercedes-AMG GT Concept

Aceasta nu va fi insa singura versiunea a lui AMG GT. Nemtii de la Mercedes au anuntat ca ulterior vor lansa doua variante suplimentare, care vor dispune de 680 de cai putere, respectiv 748 cai putere.

Mercedes-AMG GT Concept

Mercedes-AMG GT Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Mercedes-AMG GT Concept
mai multe