Au si pus-o pe dyno. Uite cati cai are, de fapt, noua Honda Civic Type R

Au si pus-o pe dyno. Uite cati cai are, de fapt, noua Honda Civic Type R
  • Noua Honda Civic Type R a ajuns recent pe dyno
  • Compacta japonez dezvolta aproape 296 CP la roti
  • Puterea maxima declarata se ridica la 306 CP
Distribuie pe Facebook

In versiunea comercializata peste Ocean, noua Honda Civic Type R dezvolta o putere maxima de 306 CP. Sau cel putin asa sustin oficialii marcii din Tara Soarelui Rasare. Pentru a se asigura insa ca asa si este, specialistii companiei DynoCenter din Porto Rico au luat recent la masurat ultima generatie a sportivei compacte de origine japoneza.

Proaspat lansata si peste Ocean, la un pret care porneste de la 33.900 dolari, noua Honda Civic Type R a reusit sa starneasca curiozitatea tuturor. Inclusiv a persoanelor din spatele companiei portoricane DynoCenter, care au luat numaidecat la masurat sportiva compacta japoneza.

Cu aceasta ocazie au aflat ca puterea maxima (la roti) a motorului turbo de doi litri ascuns sub capota este de aproximativ 296 CP. Deloc rau daca luam in considerare ca valoarea anuntata de oficialii marcii nipone - masurata de aceasta data la volanta - este de 306 cai putere.

Asemeni versiunii europene, noua Honda Civic Type R este comercializata si peste Ocean in compania unei transmisii manuala cu sase rapoarte. Fisa tehnica este completata de un diferential cu alunecare limitata si un sistem FWD, carora li se alatura o suspensie adaptiva si frane Brembo.

Dezvaluita in premiera mondiala in primavara acestui an, cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva in perioada 9 - 19 martie, compacta japonezilor se poate lauda cu performanta de a fi cea mai rapida masina cu tractiune fata de pe Nurburgring. Timpul reusit: 7:43.8.

Honda Civic Type R pe dyno

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Iunie 2017