Au vrut sa se asigure ca japonezii spun adevarul. Nemtii au testat viteza maxima a noii Honda Civic Type R

Au vrut sa se asigure ca japonezii spun adevarul. Nemtii au testat viteza maxima a noii Honda Civic Type R
  • Noua Honda Civic Type R a fost lansata la Geneva
  • Compacta japoneza ofera o unitate turbo de 320 CP
  • Viteza maxima va fi de 272 kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Loviti in orgoliu dupa ce al lor Volkswagen Golf GTI Clubsport S a pierdut titlul de cel mai rapid automobil cu tractiune fata de la Nurburgring in fata noii Honda Civic Type R, nemtii au luat la testat respectiva masina japoneza. Sa se asigure ca aceasta chiar atinge viteza maxima promisa, nu altceva.

Organizata in perioada 9 - 19 martie, editia din acest an a evenimentului Geneva International Motor Show a marcat inclusiv debutul generatiei cu numarul cinci a modelului Honda Civic Type R.

Animata in continuare de o motorizare turbo cu patru cilindri in linie si capacitate de doi litri, dar 320 de cai putere, respectiva masina japoneza promite o viteza maxima de 272 kilometri pe ora.

Putin mai sceptici decat ceilalti, nemtii de la Autobild au vrut sa se asigure ca oficialii Honda nu mint atunci cand vine vorba despre performantele noului Civic Type R, asa ca pus la cale un test in acest sens.

Inainte insa de a vedea ce se intampla atunci cand respectiva masina japoneza ruleaza cu pedala de acceleratie la podea, tinem sa reamintim ca fisa tehnica include si o cutie manuala cu sase rapoarte.

De asemenea, in cazul generatiei cu numarul cinci a modelului Honda Civic Type R se mai poate discuta si despre un diferential cu alunecare, dar si despre un sistem de tractiune fata, daca mai era nevoie de precizat.

Toate aceste elemente, alaturi de mai multe imbunatatiri operate la nivelul suspensiei si sistemului de franare, i-au permis respectivei masini japoneze sa devina cel mai rapid model FWD de la Nurburgring.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 8 Iunie 2017