Audi a confirmat lansarea lui RS Q5 la Geneva

Audi a confirmat lansarea lui RS Q5 la Geneva
  • Audi va lansa RS Q5-ul la Salonul Auto de la Geneva
  • Confirmarea a venit din partea sefului diviziei Audi Sport
  • Gama de modele RS ar urma sa se extinda si mai mult
Distribuie pe Facebook

Seful diviziei Audi Sport GmbH a confirmat lansarea unui nou SUV din gama RS cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie. RS Q5-ul, fiindca despre el este vorba, se va situa in gama deasupra SQ5-ului si va dispune de mai mult de 450 de cai putere.

Se tot vorbeste de ceva vreme despre o versiune mai puternica a Audi-ului Q5 care sa beneficieze de tratamentului diviziei Audi Sport, insa constructorul german a preferat sa tina secret un astfel de model. Pana acum.

Cu putin timp ramas pana ca Salonul Auto de la Geneva sa isi deschida portile, Stephan Winkelmann, actualul director al diviziei Audi Sport GmbH si fostul CEO Lamborghini, a confirmat practic lansarea lui RS Q5 spunand ca "Geneva este in fata noastra. Vom avea o lansare acolo, si va fi ceva foarte important pentru noi deoarece va marca inceperea unei noi ere a segmentului B pentru Audi Sport. Veti vedea in scurt timp ce se va intampla."

Astfel, SUV-ul sport ar urma fie cel de-al saselea membru al familiei Audi Sport, si asa cum spuneam mai sus, se va situa in gama deasupra lui SQ5. Performantele raman inca un mister, insa unele voci sustin ca noul Audi RS Q5 va beneficia fie de o versiune modificata a propulsorului V6 de 3.0 litri, fie de un motor V6 de 2.9 litri, folosit si de viitoarele modele RS4 si RS5.

Audi RS Q5 render

In orice caz, puterea ar urma sa depaseasca 450 de cai putere, iar acceleratia de la 0 la 100 de km/h se va face in mai putin de 5 secunde. Viteza maxima va fi cel mai probabil limitata electronic la 250 de km/h, insa pachetul optional Dynamic va pune limitarea mai sus, sau o va elimina de tot. La fel ca si in cazul celorlalte modele RS, si Q5-ul va beneficia de tractiunea integrala Quattro.

Potrivit unor zvonuri recente, gama RS ar urma sa se extinda si mai mult. Alaturi de modelele actuale vor veni printre altele RS Q2, RS Q4 si RS Q6, dar si un hypercar care se va pozitiona deasupra R8-ului V10 Plus.

Sursa foto: xtomidesign

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Februarie 2017