Audi a prezentat noul RS3 Sedan la Paris. Partea proasta este ca nu se stie cand va ajunge in Europa

Audi a prezentat noul RS3 Sedan la Paris. Partea proasta este ca nu se stie cand va ajunge in Europa
  • Audi a lansat noul RS3 Sedan la Salonul Auto de la Paris
  • Acesta va ajunge in SUA si China in vara anului viitor
  • Deocamdata nu se stie cand va putea fi achizitionat in Europa
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Audi au prezentat azi noul RS3 Sedan in cadrul Salonului Auto de la Paris. Constructorul a anuntat ca modelul va fi lansat in SUA si China in vara anului viitor, neprecizand cand va fi disponibil pe piata europeana.

Salonul Auto de la Paris s-a dovedit a fi un moment extrem de important pentru constructorul german de automobile Audi. Pe langa cea de-a doua generatie a modelului Q5, nemtii din Ingolstadt au prezentat in capitala Frantei si noul RS3 Sedan.

Audi RS3 Sedan

Cea mai puternica varianta a modelului A3 a primit tratamentul clasic al diviziei sport, inclusiv un kit aerodinamic. Acesta este compus din bare noi, o buza fata si un diffuser spate, prize de aer mai mari, praguri, si nu in ultimul rand cele doua iesi ale sistemului de evacuare.

Audi RS3 SedanAudi RS3 Sedan

Partea frumoasa se afla insa sub caroseria finisata in culorile specifice RS, Nardo Gray sau Catalunya Red. Sub capota RS3-ului Sedan regasim cel mai puternic propulsor in 5 cilindri disponibil pe piata, cel de 2.5 litri turbo, care a debutat initial pe TT-ul RS. Acesta dezvolta 400 de cai putere, si un cuplu total de 480 Nm, disponibil intre 1,700 si 5,850 de rotatii pe minut.

Audi RS3 Sedan

Acceleratia de la 0 la 100 de km/h se face in doar 4.1 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 de km/h. Totusi, la cererea clientului, nemtii de la Audi pot limita masina la 280 de km/h.

Audi RS3 SedanAudi RS3 Sedan

Asa cum ne-au obisnuit, puterea este transmisa prin intermediul unei cutii automate cu dublu ambreiaj in 7 rapoarte, iar tractiunea integrala Quattro completeaza aceasta reteta exploziva. O veste foarte buna este ca in configuratie standard, soferul beneficiaza de mai multe sisteme de management, printre care cel al tractiunii, directiei, transmisiei sau al clapetelor sistemului de evacuare. Astfel, acesta poate alege din trei moduri de condus, Confort, Auto si Dynamic.

Audi RS3 Sedan

Asa cum spuneam si mai sus, Audi a anuntat ca noul RS3 Sedan va fi vandut in Statele Unite si China incepand cu vara anului viitor sub marca Audi Sport, dar nu a spus nimic despre cand va ajunge si pe piata europeana.

Audi RS3 Sedan

Audi RS3 Sedan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze Audi RS3 Sedan
mai multe