Audi A1 Sportback - Cinci usi, acelasi design clasic

Audi A1 Sportback - Cinci usi, acelasi design clasic
Aparitia unui Audi A1 cu doua usi in plus era absolut inevitabila. Nu de alta, dar constructorul din Ingolstadt spera la vanzari cat mai mari, in timp ce Grupul Volkswagen AG viseaza in continuare la ocuparea primului loc in topul constructorilor auto.
Distribuie pe Facebook

Pentru inceput, dorim sa precizam ca noul Audi A1 Sportback nu aduce nici o surpriza din punct de vedere estetic. Ba chiar mai mult de atat, ultimul membru al familiei A1 se bucura de (aproape) aceleasi dimensiuni ca si fratele sau in trei usi, singurele 'mariri' fiind operate la nivelul latimii si al inaltimii - ambele valori crescand cu aproximativ sase milimetri. Drept urmare, acest lucru inseamna ca lungimea si ampatamentul masoara in continuare 3,95, respectiv 2,47 metri.

Audi A1 Sportback - Cinci usi, acelasi design plictisitor

De asemenea, ultima creatie a constructorului din Ingolstadt poate gazdui in versiunea standard numai patru persoane, compania germana fiind insa dispusa sa ofere (fara costuri suplimentare) si un al cincilea loc. In plus, daca tot veni vorba de capacitati de incarcare, tinem sa precizam ca portbagajul modelului Audi A1 Sportback poate stoca pana la 270 litri - capacitate ce creste pana la 920 de litri atunci cand se renunta la bancheta spate.

Audi A1 Sportback - Cinci usi, acelasi design plictisitor

Din punct de vedere tehnic, cel mai nou model iesit pe portile fabricii din Ingolstadt impresioneaza prin paleta bogata de motorizari. Mai exact, viitorii clienti au la dispozitie nu mai putin de sase motoare, impartite astfel: trei TFSI-uri, respectiv trei TDI-uri. Vorbind despre unitatile pe benzina, versiunea de baza este propulsata de un 1.2 TFSI, ce dezvolta 86 cai putere si consuma 5.1 litri la 100 de kilometri.

Audi A1 Sportback - Cinci usi, acelasi design non-emotional

Urmeaza in gama o motorizare turbo de 1.4 litri, disponibila in doua versiuni de putere - 122, respectiv 185 CP. In cazul ultimei variante, cuplul maxim este de 250 Nm, valori ce-i permit micului Audi A1 Sportback o acceleratie de la 0 la 100 km/h in sapte secunde si o viteza maxima de 227 km/h.

Audi A1 Sportback - Cinci usi, acelasi design anost

Referitor la motoarele TDI, eficienta este cuvantul de ordine. Disponibil in doua versiuni de putere - de 90 sau 105 CP, si echipat cu transmisie manuala, propulsorul turbodiesel de 1.6 litri promite un consum de carburant de numai 3.8 litri la 100 de kilometri. Gama de motorizari este completata de un 2.0 TDI de 143 cai putere, ce va fi oferit ulterior.

Audi A1 Sportback - Cinci usi, acelasi design anost

Noul Audi A1 Sportback va ajunge in showroom-urile de pe Batranul Continent incepand cu prima parte a anului viitor, la un pret de pornire de 16.950 euro.

Audi A1 - Video Oficial



Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (66) Poze Audi A1 Sportback
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 18 Noiembrie 2011