Audi este pe cale sa renunte la unul dintre cele mai cunoscute modele ale sale

Audi este pe cale sa renunte la unul dintre cele mai cunoscute modele ale sale
  • Audi ar putea renunta la versiunea in trei usi a modelului A3
  • De vina este numarul comenzilor inregistrate, aflat in scadere
  • Hatchback-ul in trei usi va fi inlocuit cu un liftback in cinci portiere
Distribuie pe Facebook

Respectivul automobil a fost lansat pe piata la mijlocul anilor '90, iar de atunci si pana in prezent s-a vandut in milioane de exemplare la nivel global.

Audi ar putea renunta la versiunea in trei portiere a modelului A3, se arata intr-un material publicat recent de revista Autocar, care citeaza surse din interiorul companiei auto germane.

Potrivit jurnalistilor britanici, motivele pentru care sefii producatorului din Ingolstadt se gandesc la aceasta mutare au legatura cu numarul redus de comenzi inregistrat de respectiva compacta.

De asemenea, Audi cauta diverse solutii pentru reducerea costurilor, ca urmare a celebrului scandal de manipulare a testelor de emisii, Dieselgate, in care este implicat Grupul Volkswagen.

In cazul in care sefii producatorului din Ingolstadt vor merge pana la capat cu aceasta decizie, versiunea in trei portiere a modelului A3 va disparea odata cu lansarea celei de-a patra generatii a compactei germane.

Clientii care visau la un hatchback cu logo-ul Audi la nivelul grilei frontale vor avea insa in continuare la dispozitie varianta in cinci usi, despre care se spune ca va renunta insa la denumirea Sportback.

Si aceasta din cauza unui model nou-nout, ce urmeaza a fi lansat pe piata in cursul anului 2021, sub forma unui liftback cu cinci portiere, conform acelorasi informatii obtinute de Autocar.

La final, celebra publicatie britanica mai anunta ca generatie cu numarul patru a compactei A3 va debuta oficial in 2019, initial sub forma unui hatchback in cinci usi, care sa concureze cu Mercedes A-Class.

Ulterior, la doar un singur an distanta, automobilul companiei germane va primi si o versiune Sedan, despre care se spune ca va creste in lungime pentru a oferi mai mult spatiu pasagerilor spate.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 8 August 2017