Audi lanseaza noul SQ8 cu cel mai puternic motor DIESEL disponibil momentan pe piata

Audi lanseaza noul SQ8 cu cel mai puternic motor DIESEL disponibil momentan pe piata
  • Cel mai puternic motor diesel de pe piata
  • Sistem mild-hybrid pentru consum redus de combustibil
  • Compresorul electric functioneaza la turatii joase
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a prezentat oficial noul SQ8. Cea mai sportiva versiune a SUV-ului din Ingolstadt ascunde sub capota un propulsor V8 diesel biturbo de 4.0 litri.

Gama S de la Audi s-a imbogatit cu un nou model care, la fel ca si S4, S5, S6, S7 sau SQ5, ascunde sub capota un propulsor diesel. Este vorba despre SQ8, un SUV coupe cu valente sportive al carui principal rival este BMW-ul X6 M50d.

Audi SQ8

Din punct de vedere estetic, modelul din Ingolstadt iese in evidenta multumita jantelor cu diametrul de 21 de inch, grilei frontale cu bare duble si a celor patru terminatii ale sistemului de evacuare.

Audi SQ8

Departamentul tehnic este cel care impresioneaza cu adevarat si cand spunem asta ne referim in special la unitatea V8 biturbo diesel de 4.0 litri care livreaza ambelor punti 435 de cai putere si un cuplu impresionant de 900 Nm. In aceasta configuratie, motorul care echipeaza si alte modele din grupul VAG (inclusiv Bentley Bentayga) este cel mai puternic agregat diesel disponibil in acest moment pe piata.

Audi SQ8

In ciuda gabaritului, noul Audi SQ8 atinge 100 de km/h in 4.8 secunde. Pentru un consum de combustibil cat mai redus, inginerii germani au instalat un sistem mild-hybrid la 48V dar si un compresor electric care functioneaza la turatii joase si care elimina de tot fenomenul de turbo-lag.

Totodata, SUV-ul beneficiaza de un diferential sport, de bare stabilizatoare electromecanice si de un sistem de directie integrala.

Audi SQ8

Audi nu a publicat inca lista de preturi, insa un Q8 normal costa in Romania cel putin 74.043 de euro. Pentru acesti bani primesti versiunea Q8 45 TDI cu motor diesel de 3.0 litri, 231 CP, tractiune integrala si transmisie automata Tiptronic cu opt rapoarte.

Audi SQ8

Audi SQ8

Audi SQ8

Audi SQ8

Audi SQ8

Audi SQ8

Audi SQ8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze Audi SQ8
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 24 Iunie 2019