Audi prezinta noul S1, un mini hot-hatch cu 231 CP si tractiune integrala

Audi prezinta noul S1, un mini hot-hatch cu 231 CP si tractiune integrala
  • Audi a dezvaluit primele imagini si detalii ale noului S1
  • Modelul german ascunde sub capota un 2.0 TFSI de 231 CP
  • In Germania, pretul de pornire este de 29.950 euro
Distribuie pe Facebook

Asteptarea a luat sfarsit! Surprins pana acum in nenumarate filme si fotografii spion, noul si mult anticipatul Audi S1 ni se dezvaluie astazi in toata splendoarea sa, in primele imagini oficiale!

Este oficial. Urmatoarea generatie a modelului TT nu este singura surpriza pregatita de Audi pentru cea de-a 84-a editie a Salonului Auto de la Geneva. Tot in cadrul evenimentului ce se desfasoara in perioada 6 - 16 martie 2014, compania de automobile din Ingolstadt va mai dezvalui publicului larg si modelul de inalta performanta S1.

Audi S1Audi S1

Audi S1

Urmand a fi disponibil la vanzare in cel de-al doilea trimestru al anului, in doua versiuni de caroserie - atat in trei usi, cat si cu cinci portiere, noul Audi S1 impresioneaza in special prin caracteristicile sale tehnice, mini hot-hatch-ul german oferind un propulsor turbo de doi litri capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan nici mai mult, nici mai putin de 231 cai putere si 370 Newton-Metri.

Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici sistemul de tractiune integrala quattro sau diferentialul electronic, primii 100 km/h sosind astfel in mai putin de sase secunde - 5.8 secunde pentru versiunea in trei usi, respectiv 5.9 secunde pentru varianta cu cinci portiere. Tot la nivel de performante, noul Audi S1 se mai poate lauda si cu o viteza maxima de 250 de kilometri pe ora, in timp ce consumul de carburant variaza intre 7.0 si 7.1 litri la 100 de kilometri (in functie de tipul caroseriei).

Audi S1Audi S1

Audi S1

In ceea ce priveste aspectul estetic, mini hot-hatch-ul german iese in evidenta printr-un kit aerodinamic agresiv stilizat, caracterizat de prize frontale supradimensionate, eleron pentru plafon si spoiler posterior cu difuzor inclus, plus evacuare cu patru tobe de esapament. Asta pentru inceput. Nu de alta, dar nu vor trece neobservate nici jantele cu design in cinci spite duble, ce ascund etriere finisate in rosu, noile detalii de tip LED aplicate atat farurilor, cat si stopurilor sau interiorul accesorizat cu numeroase elemente sinonime cu sportivitatea absoluta.

Referitor la lista de preturi, noul Audi S1 porneste in Germania de la 29.950 euro pentru versiunea in trei usi si de la 30.800 euro pentru varianta cu cinci portiere.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze Audi S1
mai multe