Audi va construi un mini-SUV pe nume Q1

Audi va construi un mini-SUV pe nume Q1
  • Audi se pregateste sa lanseze un mini-SUV
  • Modelul se va numi Q1 si va debuta in 2016
  • Platforma va fi imprumutata de la VW Polo
Distribuie pe Facebook

Audi are in plan sa se alature segmentului B de crossovere cu un nou model, pe care l-a botezat Q1, scrie AutoBild. Lansarea primului mini SUV din gama companiei germane va avea loc in 2016.

Dupa Mercedes-Benz, care lucreaza deja la un SUV subcompact - pe nume X-Class - care ar putea ajunge in showroom-uri in 2018, compania Audi se gandeste si ea sa intre in acest segment al crossoverelor de oras.

Purtatorul de cuvant al companiei din Ingolstadt a refuzat sa comenteze zvonurile, insa se pare ca noul model va purta numele de Q1, fiind prima masina premium care intra in acest segment. Astfel, pentru inceput, concurentii lui Audi Q1 vor fi modelele Opel Mokka, Renault Captur, Peugeot 2008 si VW Taigun, insa nici unul dintre acestea nu intra in clasa premium.

Potrivit sursei citate, producatorii de autoturisme din Europa lanseaza SUV-uri de clasa subcompacta pentru a profita de cresterea in popularitate a acestui segment.

Va prelua motorizarile de la Audi A1

Noul Audi Q1 va fi construit pe platforma imprumutata de la Volkswagen Polo, avand trasaturile specifice gamei din care face parte si utilizand propulsoare de la hatchback-ul Audi A1. Desi va avea calitati de off-road, inclusiv o garda la sol marita, viitorul Audi Q1 nu va fi oferit si intr-o varianta cu tractiune integrala, mentioneaza jurnalistii de la AutoBild.

Totodata, compania nemteasca ia in considerare si o varianta plug-in hibrid Q1, ce ar putea fi lansata odata cu SUV-ul Mercedes in 2018. Aceasta va fi propulsata de un motor de 1.2 litri pe benzina, cuplat la un motor electric.

AutoBild spune ca pretul de la care va pleca Audi Q1 in 2016, atunci cand va fi pus in vanzare, se va situa in jurul sumei de 20.000 de euro in Europa. Modelul va fi cel mai mic din gama Q, gama care include modelele Q7, Q5 si compactul Q3.

Predictiile IHS Automotive sunt ca vanzarile anuale de SUV-uri non-premium subcompacte vor ajunge la 582.790 de unitati in Europa pana in 2016, de la o cifra de 307.300 de unitati in acest an.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 4 Octombrie 2013