Audi vrea si mai multa sportivitate. Noul SQ5 vine anul viitor cu un caracter supravirator

Audi vrea si mai multa sportivitate. Noul SQ5 vine anul viitor cu un caracter supravirator
  • Noul Audi SQ5 va fi lansat anul viitor
  • SUV-ul performante vine cu mai multe imbunatatiri
  • Nemtii urmaresc sa obtina mai multa sportivitate din partea acestui model
Distribuie pe Facebook

Nemtii pregatesc deja viitoarea generatie a modelului SQ5, care este asteptata sa debuteze anul viitor. Aceasta va veni cu o multime de imbunatatiri, inclusiv cu un caracter supravirator.

Constructorul auto din Ingolstadt se gandeste la clientii care ii cer incontinuu mai multa sportivitate din partea SUV-urilor sale de performanta, asa ca a anuntat schimbari majore la viitoarea generatie a modelului SQ5.

Aceasta este asteptata sa debuteze in cursul anului viitor, iar Audi sustine ca noul SUV va beneficia de modificari importante la suspensii si directie, dar si la diferentialul de pe puntea spate. Multumita acestora, SQ5-ul va fi mai sportiv decat generatia pe care o inlocuieste, si va avea totodata un caracter supravirator.

Din cate se pare, gama de motorizari va ramane aceeasi, formata din unitatile V6 diesel si pe benzina, iar clientii europeni vor beneficia inclusiv de un agregat V6 diesel de 3.0 litri. Acesta din urma va reprezenta varful de gama, si va oferi performante mai bune decat versiunea de 286 de cai putere ai actualului Q5.

Audi urmeaza sa probeze toate aceste imbunatatiri in cadrul unor teste pe care le va realiza pe circuitul de gheata din localitatea Arjeplog din Suedia, asa ca in saptamanile care urmeaza vom afla mai multe detalii despre viitorul SUV performant al nemtilor.

Potrivit englezilor de la Autocar, constructorul german cocheteaza cu ideea de a adapta tehnologia intalnita pe SQ7 pentru mai micul SQ5. Astfel, inginerii analizeaza sistemul electric de 48V al SUV-ului de dimensiuni mai mari, care angreneaza turbina electrica, barele anti-ruliu active si sistemul de directie al puntii spate.

Insa, din cauza costurilor mari, acest sistem s-ar putea sa nu fie prezent pe versiunea standard al SQ5-ului, dar ar putea fi intalnit in schimb pe lista de dotari optionale sau pe versiunile situate in partea de sus a gamei.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Octombrie 2016